Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ 12 ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !

Στο ειδώλιο των κατηγορουμένων στέλνει ο εισαγγελέας Ηρακλείου 12 γιατρούς και καθηγητές του ΠΑΓΝΗ και ένα διοικητικό υπάλληλο του νοσοκομείου που εμπλέκονται άμεσα με τα απογευματινά ιατρεία.


Οι διώξεις τους αφορούν στον τρόπο κλεισίματος των ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Συγκεκριμένα, ο διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου φαίνεται να υποκαθιστούσε τη γραμματεία του ΕΛΑΠΙ, προκειμένου οι ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται στην ουρά για τα τακτικά ραντεβού.

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, μετά την προκαταρκτική έρευνα που διενέργησε στο ΠΑΓΝΗ και κατά την οποία γιατροί, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι μπαινόβγαιναν στο γραφείο του, έκρινε ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες και προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του διοικητικού υπαλλήλου του νοσοκομείου ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ενώ εις βάρος των γιατρών και καθηγητών ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Οι ποινικές διώξεις για τα προαναφερόμενα αδικήματα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Για τις συγκεκριμένες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.


Ιατρικός Σύλλογος

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γρηγόρης Πασπάτης, δηλώνει ότι σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του εισαγγελέα Ηρακλείου.

«Οι αποφάσεις του εισαγγελέως Ηρακλείου, Νίκου Μαρκάκη, είναι απόλυτα σεβαστές και αντιλαμβανόμαστε ότι στηρίζονται σε στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά του. Οι γιατροί αυτοί υπέπεσαν σίγουρα σε παράπτωμα αλλά κατά την προσωπική μου άποψη δεν νομίζω ότι υπάρχει δόλος. Το αποτέλεσμα βέβαια θα κριθεί από τη δικαιοσύνη» αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στην «Τ» ο κ. Πασπάτης.

Ιατρική Σχολή

Από την άλλη μεριά, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ξεκαθαρίζει τη θέση της, μέσω του προέδρου της Οδυσσέα Ζώρα, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων.

«Υπάρχει μία μεγάλη παρεξήγηση. Το θέμα των απογευματινών ιατρείων δεν έχει καμία σχέση με τα θέματα του Ιατρικού Τμήματος. Τα απογευματινά ιατρεία είναι ένας εντελώς διαφορετικός χώρος που αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη έχουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ζώρας.

Την άποψη του κ. Ζώρα υποστήριξε και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος συμπλήρωσε: «Κανείς δεν πρέπει να λογοδοτεί για κάτι ο οποίο δεν έχει αποκλειστική αρμοδιότητα κι εμείς σαν Ιατρικές Σχολές δεν έχουμε καμία ευθύνη στα απογευματινά ιατρεία. Αυτό είναι θέμα των νοσοκομείων και του υπουργείου Υγείας».

Σωματείο Εργαζομένων

Το να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων συνεχίζει να δηλώνει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, έτσι όπως αναφέρει ο πρόεδρός του, Μανόλης Αχλαδιανάκης με αφορμή τις ποινικές διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου σε έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου και σε 12 γιατρούς και καθηγητές.

«Η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων δεν ήταν ποτέ σωστή, γι' αυτό και πρέπει να σταματήσουν ή τουλάχιστον ας μπούνε κάποιοι κανόνες για να μην συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα. Δεν γίνεται μέσα σ' ένα νοσοκομείο να λειτουργούν «ιδιωτικά ιατρεία». Είχαμε τονίσει και το παρελθόν ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα σ' αυτόν τον τομέα και ειδικά στον τρόπο που κλείνονται τα ραντεβού. Μάλιστα, υπήρχε κι ένας υπάλληλος ο οποίος είχε αναφέρει στη διοίκηση ότι δεν υπήρχε επαρκής προσωπικό για να καλυφτεί η ανάγκη του κλεισίματος των ραντεβού αλλά η διοίκηση κώφευε και δεν προσέλαβε ποτέ προσωπικό» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αχλαδιανάκης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου