Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Οχήματα «περιβαλλοντικές βόμβες» στο δόκανο των Επιθεωρητών .

Έλεγχοι της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οδήγησαν στην σύλληψη των υπαίτιων για την εναπόθεση αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων σε παράνομους χώρους διάθεσης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και της Κορινθίας.

Στις 6 Μαρτίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, συνελήφθη ένα φορτηγό όχημα την στιγμή που εναπόθετε στερεά απόβλητα βιομηχανικής προέλευσης στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Μεγάρων που λειτουργεί ούτως ή άλλως παράνομα και με ευθύνη του Δήμου.

Στην συνέχεια, στις 19 Μαρτίου, συνελήφθησαν επ΄αυτοφόρω δύο βυτιοφόρα οχήματα να αποθέτουν υγρά απόβλητα αστικά και βιομηχανικά στην θέση «Άγιος Δημήτριος», στην περιοχή «Σουσάκι», Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, σε χώρο που κατά δήλωση των εκπροσώπων του Δήμου Αγίων Θεοδώρων λειτουργεί παράνομα και με ευθύνη του εδώ και χρόνια.

Καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως τονίζει η ανακοίνωση, η ΕΥΕΠ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές θα επιτηρεί σε 24ωρη βάση τη συνολική διαχείριση αποβλήτων και θα διεξάγει έκτακτους ελέγχους στην πηγή (δραστηριότητες παραγωγής), κατά τη διακίνηση και κατά τη διάθεση (σημεία απόθεσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου