Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Για πρώτη φορά στα Κατεχόμενα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου .

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετέβη σήμερα για πρώτη φορά στα Κατεχόμενα, όπου είχε συνάντηση με τον λεγόμενο υπουργό Τουρισμού των κατεχομένων, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των εργασιών αναστύλωσης της ιστορικής Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.


Στόχος της Εκκλησίας είναι οι εργασίες της αναστύλωσης του ιστορικού μοναστηριού να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα. «Θα πάω στον Απόστολο Ανδρέα. Έχω κανονίσει με τις αρχές του ψευδοκράτους, περνώντας από το οδόφραγμα να μην υπάρξουν οποιεσδήποτε διατυπώσεις», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου. Πράγματι, πέρασε γύρω στις 8 το πρωί σήμερα από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας χωρίς να χρειαστεί να επιδείξει ταυτότητα ή άλλες διατυπώσεις.

Είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με σκοπό να καθοριστεί η ημερομηνία έναρξης και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες αναστήλωσης. Ο ίδιος, σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, είπε είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τους Τουρκοκυπρίους για το σκοπό αυτό. Πρόσθεσε ότι θα παραδώσει στο λεγόμενο υπουργό Τουρισμού του ψευδοκράτους κατάλογο με τα εκκλησιαστικά μνημεία στα κατεχόμενα που θα πρέπει να συντηρηθούν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα δοθεί συνέχεια στο θέμα κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα μεταβή ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τις 16 μέχρι τις 20 Απριλίου, σε συνάντηση που αναμένεται να έχει με τον πρωθυπουργό Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου