Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

«Αδιανόητο να μη μας στηρίξει η Ευρώπη», τονίζει η κυβέρνηση .

Είναι το «αντάλλαγμα» για τα σκληρά μέτρα
Τέσσερις ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, η κυβέρνηση χαμηλώνει σημαντικά τους τόνους για το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε περίπτωση αδιεξόδου. «Η Ευρωζώνη είναι μια κατάκτηση και εμείς δεν προσδοκούμε λύσεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε. «Θεωρούμε αδιανόητο, να μην δώσει η Ε.Ε. τη βοήθεια και πολιτική στήριξη που ζητάμε», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο ΔΝΤ, σημείωσε ότι η αναφορά στο Ταμείο έχει γίνει μόνο σε "θεωρητικό επίπεδο" και ως μία από τις δυνατότητες που υπάρχουν. "Θα ήταν ανεύθυνο για την κυβέρνηση να μη σκέφτεται θεωρητικά όλες τις δυνατότητες", τόνισε ο Γ. Πεταλωτής.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει και τις διαφωνίες στο εσωτερικό κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα, επανέλαβε ότι πρώτη επιλογή της κυβέρνησης είναι η Ε.Ε. και όλα τα άλλα είναι θεωρητικές συζητήσεις.

"Η Ευρώπη έχει τον τρόπο να στηρίξει τη χώρα μας και να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε", εκτίμησε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε και σήμερα ότι η Ελλάδα δεν ζητά χρήματα από την Ε.Ε. αλλά πολιτική στήριξη και τόνισε πως θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας.

"Η πολιτική στήριξη είναι το αντάλλαγμα που ζητάμε για τα σκληρά και επώδυνα μέτρα, είναι η αναγνώριση των προσπαθειών που έχουμε κάνει", επισήμανε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συζητηθεί το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς η ατζέντα δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη. Υποστήριξε, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση μέχρι τη λήξη της Συνόδου θα ξέρουμε τι θα γίνει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων, σε περίπτωση προσφυγής στο ΔΝΤ, είπε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με τον διεθνή οργανισμό για μέτρα.

Ειλημμένη απόφαση η φορολόγηση της Εκκλησίας

Για τη φορολόγηση της Εκκλησίας, ο Γ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι, "¨είναι απόφασή μας να επιβάλλουμε φόρτο στα εισοδήματα από την εκκλησιαστική περιουσία και αυτό ούτε η Εκκλησία το έχει αρνηθεί και το έχει δεχθεί και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε παλαιότερες δηλώσεις του".

"Φιλική" η φορολόγηση αποζημιώσεων

Η ρύθμιση που έχουμε επεξεργαστεί είναι φιλική προς τον άνεργο δεδομένου ότι μειώνει κατά πολύ τη φορολόγηση μέχρι το ποσό των 100 χιλ. ευρώ, που αφορούν στη μεγάλη πλειοψηφία όσων απολύονται. Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση δεν θα έκανε τίποτα για να επιβαρύνει τον απολυμένο.
(πηγή Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου