Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ !

Πεκίνο, Κίνα (CNN) - η Κίνα είναι πιθανό να δούμε έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το Μάρτιο, δήλωσε ο υπουργός εμπορίου της χώρας στο Πεκίνο την Κυριακή.

Βουτιά στο κόκκινο θα κάνει το Μάρτιο το πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας για πρώτη φορά από το 2000 !  

Τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε κατά 50,4 τοις εκατό, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, ανέφερε η εφημερίδα China Daily.

Σε διεθνές επίπεδο, η Κίνα βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση - κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες - για να υποτιμήσει την αξία του γιουάν.

Τέτοιες "εγκλήσεις" είναι «παράλογες», είπε ο Υπουργός Εμπορίου Chen Deming την Κυριακή. Ο ρόλος του γιουάν στο εμπορικό ισοζύγιο είναι περιορισμένος, συνέχισε.

Αντ 'αυτού, ο Chen ζήτησε από τις ΗΠΑ να χαλαρώσει τους περιορισμούς σχετικά με την εισαγωγή των Κινεζικών προϊόντων.

Ο εμπορικός προστατευτισμός "θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλή βουτιά της παγκόσμιας οικονομίας», τόνισε.

Οι παρατηρήσεις του Τσεν έγιναν στην Κίνα στο Φόρουμ για την Ανάπτυξη του 2010 και προβλήθηκαν από κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα σχόλιά του ήταν σύμφωνα με εκείνα που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο κινέζος Πρωθυπουργός Wen Jiabao, ο οποίος δήλωσε "η Κίνα θα αντισταθεί στις εκκλήσεις για υποτίμηση του γιουάν και θα διατηρήσει το νόμισμά της "βασικά σταθερό."

Ο Wen προέτρεψε επίσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ορισμένων τεχνολογιών για από την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου