Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.

Καμπούλ, Αφγανιστάν (CNN) - Δέκα Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας της Κυριακής στη νότια επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, είπε μια επαρχιακή εκπρόσωπος.


Η Dawoud Ahmadi δήλωσε ότι, η επίθεση είχε στόχο ένα όχημα του αφγανικού εθνικού στρατού, αλλά το βομβαρδιστικό το "έχασε" και χτύπησε ένα παζάρι της αγοράς, στην περιοχή Gereshk αντ' αυτού.

Σημείωσε ότι η περιοχή είχε πολύ κόσμο λόγω του "Norooz", τοπική εορτή, που σημαίνει διακοπές δύο εβδομάδων και σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και του νέου έτους για πολλούς στο Αφγανιστάν, το Ιράν και άλλες χώρες.

Χωριστά, η Ahmadi δήλωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε στη Χέλμαντ πέντε μέλη των Ταλιμπάν, οι οποίοι  μεταφέραν όπλα ιρανικής κατασκευής.

Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις της συμμαχίας δήλωσαν ότι είναι επιτακτική μια επίθεση εναντίον των Ταλιμπάν γύρω από την πόλη της Marjah.

Η επίθεση που ξεκίνησε το Φεβρουάριο από μια διεθνή ομάδα 15.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβάνοι Αφγανούς, Αμερικανούς, Βρετανούς, Καναδούς, Δανούς και Εσθονούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου