Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΕΛΗ !

Βαραίνει το κλίμα για την Κατσέλη στο Μέγαρο Μαξίμου


Δεν αποκλείεται ακόμα και απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση
Από τις πρώτες κιόλας ημέρες που έπιασαν δουλειά οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης, διεφάνη ότι η Υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, διαφοροποιείται από επιλογές του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Στους πέντε μήνες που πέρασαν από την ορκωμοσία, η κ. Κατσέλη βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο συναδέλφων της. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πλεόν βαρύ και δεν αποκλείεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας να υπάρξουν εξελίξεις που αφορούν την παραμονή της στην κυβέρνηση. Η κ. Κατσέλη κατηγορείται ότι τραβάει δική της γραμμή, ενώ της αποδίδουν την ευθύνη διαρροών προς τον Τύπο. Μάλιστα της αποδίδουν ότι είναι η "πηγή" της είδησης που διέρρευσε στον ξένο Τύπο και σύμφωνα με την οποία "η Ελλάδα σκέφτεται να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο" και η οποία εκτόξευσε τα spreads δανεισμού της χώρας στις 310 μονάδες βάσης και βύθισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Το πιο πρόσφατο περιστατικό, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα" που ενόχλησε τους συναδέλφους της στην κυβέρνηση σημειώθηκε στη διάρκεια του πρόσφατου Υπουργικού Συμβουλίου για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τα Νέα, παρά τις επισημάνσεις του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη ότι θα έπρεπε να παραμείνει στη θεματολογία του Υπουργικού, η κ. Κατσέλη ανέλυσε επί 20 λεπτά τις απόψεις της για την ανάπτυξη, με αναφορές που δημιούργησαν πολλές συζητήσεις στο περιθώριο της δικής της αγόρευσης.

Είναι ενδεικτικό ότι η υπουργός ζήτησε την ευνοϊκότερη μεταχείριση ναυτιλλομένων στην ποντοπόρο ναυτιλία και τα κρουαζιερόπλοια, ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους μικρομεσαίους εξαγωγείς κ.λπ.

Πρόσφατα, τέλος, η υπουργός είδε να της επιστρέφονται οι ρυθμίσεις για τα φάρμακα, καθώς τουλάχιστον δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκριναν τις ρυθμίσεις αυτές ως απαράδεκτες. Απαιτήθηκε κοινή σύσκεψη των τριών συναρμόδιων υπουργών Α. Λοβέρδου, Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου και της κ. Κατσέλη υπό τον Γ.Παπανδρέου, με τους δύο πρώτους να εμφανίζονται να έχουν άγνοια για τις ρυθμίσεις που προωθούσε το υπουργείο Οικονομίας για τα φάρμακα, για να καταλήξει τελικά η κυβέρνηση σε αναμόρφωση των ρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου