Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

DNA ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ !

H τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει καθοριστικά στην αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος, του γνωστού DNA. Η βοήθεια δεν ήταν μόνο στα αμιγώς τεχνικά θέματα. Η αποκωδικοποίηση έγινε εφικτή με τρόπο προσιτό και φθηνό. Έτσι δεν είναι μακριά οι μέρες που τα πραγματικά οφέλη της αποκωδικοποίησης στους τομείς της διάγνωσης και της θεραπείας ασθενειών θα γίνουν ορατά.

Ο δρ Μπερτ Φόγκελσταϊν του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ ανέφερε ότι το τεστ DNA θα επιτρέψει την εξατομικευμένη ιατρική που φιλοδοξεί να προσδιορίζει αν κάποιος θα παρουσιάσει καρκίνο, τι τύπου και κυρίως ποια θα είναι η αγωγή που θα πρέπει να ακολουθηθεί πριν την εξάπλωση της ασθένειας.

Ο δρ Μπερτ Φόγκελσταϊν εκτιμά ότι το γενετικό τεστ θα μπορεί σύντομα να αντικαταστήσει τις μαγνητικές τομογραφίες και ακτινογραφίες για τον εντοπισμό του καρκίνου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι γιατροί αισιοδοξούν πως σε λίγα χρόνια η τιμή του τεστ θα μειωθεί περίπου 10 φορές κάνοντας το ιδανικό εργαλείο στα χέρια των γιατρών και νέα ελπίδα στα χέρια των οικογενειών που υποφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου