Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ρωσία : Η Μόσχα δεν παραδίδει αεροσκάφη στον Αμερικανικό στρατό !

Η Ρωσία διέψευσε σήμερα ότι θέλει να συμμετάσχει σε μειοδοτικό διαγωνισμό για την παράδοση στον αμερικανικό στρατό αεροσκαφών ανεφοδιασμού, ενώ ρώσοι αξιωματούχοι δεν κρύβουν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι σχετικές πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.

Η εταιρία εξαγωγής όπλων Rosoboronexport, η κρατική τεταιρία αεροναυπηγικής UAC και η ρωσική κυβέρνηση δήλωσαν ότι δε γνωρίζουν για κάποιο τέτοιο σχέδιο.

"Δε γνωρίζουμε απολύτως τίποτα γι΄αυτόν τον μειοδοτικό διαγωνισμό", δήλωσε ο Βιατσεσλάβ Νταβιντένκο, εκπρόσωπος της Rosoboronexport, της μόνης ρωσικής εταιρίας που μπορεί να συμμετέχει σε στρατιωτικούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς στο εξωτερικό.

Την έκπληξή του εξέφρασε και εκπρόσωπος της UAC.Ενας αμερικανός δικηγόρος, ο Τζον Κέρκλαντ, ο οποίος παρουσιάσθηκε ως αντπρόσωπος της εταιρίας, δήλωσε την Παρασκευή ότι η UAC θα δημιουργήσει κοινοπραξία με αμερικανό εταίρο για το αξίας 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχέδιο αυτό, που προβλέπει την παράδοση στον αμερικανικό στρατό 179 αεροσκαφών ανεφοδιασμού.

Εξάλλου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του ρώσου πρωθυπουργού δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει καμία πληροφορία για το παραπάνω σχέδιο και υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό δε συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στην Μόσχα ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου