Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΠΑΜΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !

Ουάσινγκτον (CNN) - Ένα σαρωτικό νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ιατρικού συστήματος υγείας πηγαίνει στο γραφείο του Προέδρου Obama σήμερα που θα υπογραφεί σε νόμο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε το μέτρο αργά την Κυριακή, παρέχοντας μια ιστορική νίκη για τον Ομπάμα, ο οποίος το είχε καταστήσει Αρ. 1 της εσωτερικής προτεραιότητάς του.

Το νομοσχέδιο πέρασε σε μια ψηφοφορία 219-212 μετά από περισσότερο από ένα χρόνο πικρή κομματική συζήτηση και αναμονή. Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι (178) ήταν αντίθετοι, μαζί με 34 του κόμματος των Δημοκρατικών.

Το μέτρο, το οποίο ενέκρινε η Γερουσία τον Δεκέμβριο, αποτελεί τη μεγαλύτερη επέκταση των ομοσπονδιακών εγγυήσεων υγειονομικής περίθαλψης από το Medicare και Medicaid που θεσπίστηκε περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες πριν.

Το συνολικής αξίας 940 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχέδιο προβλέπει ότι θα επεκταθεί η ασφαλιστική κάλυψη σε περίπου 32 εκατομμύρια επιπλέον Αμερικανούς, που μέχρι σήμερα ήταν ανασφάλιστοι. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της καθολικής κάλυψης που ζητείται από κάθε Δημοκρατικό Πρόεδρο από την αποχή του Χάρρυ Τρούμαν.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί την πρώτη σμηαντική πολιτική νίκη του Προέδρου Ομπάμα ο οποίος είχε ταυτιστεί με αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου