Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ελέγχους στα ιδιωτικά σχολεία για διασφάλιση του 14ου μισθού ανήγγειλε ο Α.Λοβέρδος .

Η μη καταβολή ή η περικοπή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα συνιστά παραβίαση της νομιμότητας και επιφέρει κυρώσεις ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων.

Η μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα δεν επηρεάζεται από τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης επαναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας και προαναγγέλει εντατικούς ελέγχους.

Όπως τονίζει με διεξοδικούς ελέγχους στις ατομικές συμβάσεις και στους όρους εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα εξασφαλισθεί ο 14ος μισθός καθώς και η πλήρης και εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών στα Ταμεία.

Αυστηρή προειδοποίηση ότι θα σταματήσει κάθε προσπάθεια περικοπής αποδοχών των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με πρόσχημα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο δημόσιο τομέα απηύθυνε και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο μάλιστα ζητά με σημερινό εγγραφό του έλεγχο στις μισθολογικές καταστάσεις των ιδιωτικών σχολείων.
Ενισχύοντας το υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε: «η μη καταβολή ή η περικοπή του 14ου μισθού συνιστά παραβίαση της νομιμότητας και επιφέρει κυρώσεις, καθώς στερεί από τους εργαζομένους νομοθετημένες απολαβές και από τα Ασφαλιστικά Ταμεία νομοθετημένους πόρους.»

»Ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει πως η μισθοδοσία του ιδιωτικού τομέα δεν συνιστά δημόσια δαπάνη και επομένως δεν σχετίζεται με τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και με τα μέτρα που πρόσφατα έχουν ληφθεί».

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί με διεξοδικούς ελέγχους στις ατομικές συμβάσεις και στους όρους εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα εξασφαλίσουν την πλήρη και εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Έλεγχος στις μισθολογικές καταστάσεις των ιδιωτικών σχολείων

Τον έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων ζητά με έγγραφο του από τους Περιφερειακούς Διευθυντές μέχρι τις 26 Μαρτίου ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Μιχάλης Κοντογιάννης.

Με το έγγραφο που απέστειλε σήμερα (Δευτέρα 22/03) ζητά να διαπιστωθεί η εφαρμογή του Νόμου 682/1977, άρθρο 36, παρ. 1 (Περί Ιδιωτικών σχολείων Γενικής Εκπαιδεύσεως και Σχολικών Οικοτροφείων).

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι η οποιαδήποτε περικοπή μισθού αντίκειται στη νομοθεσία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου