Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η REAL NEWS !

"Ξέπλυμα" 50 δισ. ευρώ με την υπογραφή του Υφυπουργού!


Συγκλονιστική αποκάλυψη της Real News - Τι απαντάει ο κ. Μπέζας

Για "σκάνδαλο μεγατόνων" κάνει λόγο η Real News στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αποκαλύπτοντας ότι "ξεπλύθηκαν περισσότερα από 50 δισ. ευρώ, την τετραετία 2006-2009, με αποτέλεσμα να χαθούν για το Δημόσιο φόροι και πρόστιμα από παράνομες πράξεις, περίπου 20 δισ. ευρώ (Σ.Σ.: δηλαδή, αυτά όσα ψάχνουμε να δανειστούμε τώρα, για να μην χρεοκοπήσουμε).Οι υποθέσεις έκλιεσαν με φωτογραφική διάταξη που υπέγραψε ο πρώην Υφυπουργος Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

Η απόφαση έχει την υπογραφή του κ. Μπέζα και δρομολογήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 2006. Μέσω αυτής, έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων και από αυτήν ωφελήθηκαν “μεγάλα” ονόματα.“Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις, τα έσοδα που δεν δικαιολογούνται από εμφανείς πηγές – εισόδημα, δωρεές, δάνεια, κέρδη από λαχεία κλπ- δεν αποτελούν εισόδημα, δεδομένου μάλιστα ότι η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση της περιουσίας ή η κατοχή αυτών δεν θεωρείται εισόδημα – εκτός αν άλλως ορίζει διάταξη νόμου (...) και δεν υπόκεινται σε φορολογία”. Αυτό αναφέρει η απόφαση, η οποία συμπίπτει χρονικά με μεγάλα σκάνδαλα, που αφορούν επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας (υπόθεση "κουμπάρων", Siemenw, δομημένα ομόλογα).

Η αντίδραση του κ. Μπέζα

"Προκαλώ εδώ και τώρα, το συντάκτη της δυσφημιστικής εις βάρος μου εκστρατείας, να δηλώσει καθαρά και ξάστερα, προκειμένου να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ποια είναι η διάταξη του νόμου που φέρει τη δική μου υπογραφή", αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ο Αντώνης Μπέζας που δηλώνει έκπληκτος και αγανακτισμένος, χαρακτηρίζει το δημοσίευμα "μεθοδευμένη εκστρατεία τρίτων, καθώς διαστρεβλώθηκε δόλια και σκόπιμα η αλήθεια προκειμένου να πληγεί η πολιτική και ηθική μου εντιμότητα" και καταλήγει: "για την πράξη τους αυτή, που είναι τουλάχιστον ανήθικη και απαράδεκτη, οι συκοφάντες μου θα πρέπει να ντρέπονται. Αιδώς Αργείοι!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου