Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Αλαλούμ στο υπ. Οικονομικών! Το πρωί λένε όχι στην παράταση της περαίωσης και το απόγευμα ανοίγουν παράθυρο

Παράθυρο τριών ημερών άνοιξε τελικά το υπουργείο Οικονομικών σε όσους δεν πρόλαβαν την προθεσμία της περαίωσης που έληγε σήμερα.


Ενω το πρωί διαμήνυαν σε όλους τους τόνους οτι "περαίωση τέλος", το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται οτι:

"Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έλαβαν μέχρι σήμερα εκκαθαριστικό σημείωμα, μπορούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, να προσέλθουν στις οικείες ΔΟΥ και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.
Αυτονόητο είναι πως όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διόρθωσης του αρχικού σημειώματος ή αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, διατηρούν το δικαίωμα υπαγωγής τους σε αυτήν, οι δε ΔΟΥ είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν το σχετικό σημείωμα μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2011.
Η αποδοχή-καταβολή του αναλογούντος ποσού μπορεί να γίνει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2011. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για δικαστικές εκκρεμότητες."

Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ.


Στο μεταξύ μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται από τις εφορίες το ειδικό σήμα κυκλοφορίας στην περίπτωση δεν τους έχει αποσταλεί ταχυδρομικώς το ειδοποιητήριο από τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Και στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν ότι δεν αναμένεται παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Μέχρι την Παρασκευή τα τέλη κυκλοφορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου