Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Σύγκλιση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου

Τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου σχεδιάζει το πρωθυπουργικό γραφείο. Πρόκειται για μια κίνηση αποσυμπίεσης της έντασης που έχει συσσωρευθεί το τελευταίο διάστημα στους κόλπους των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, η οποία μόνο απαρατήρητη δεν περνά πλέον από το Μέγαρο Μαξίμου.
 
Άλλωστε, όπως έχει διαπιστωθεί στην πράξη, κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση, για να «περάσει» κοστίζει από έναν έως και τρεις βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ, γεγονός που συνεπάγεται ότι, αν συνεχισθεί για πολύ αυτή η κατάσταση, τότε η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πρόβλημα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Έτσι, στο Μαξίμου πήραν την απόφαση να συγκαλέσουν την ΚΟ και να επιτρέψουν μια «γόνιμη» συζήτηση κατά τη διάρκειά της, υπό την έννοια ότι θα αφεθεί στον καθένα από τους βουλευτές, που αισθάνεται την ανάγκη, να ...πει τον πόνο του. ..............

Ωστόσο, στελέχη από το περιβάλλον του πρωθυπουργού εκφράζουν την ανησυχία τους, μήπως κατ΄αυτόν τον τρόπο εκτραχυνθεί η κατάσταση και μετά δεν «μαζεύεται».

Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, όμως, φέρεται να έχει πάρει τη σχετική απόφαση και μάλιστα να έχει μετανοιώσει, γιατί δεν έκανε ανάλογες κινήσεις και στο παρελθόν, στο πλαίσιο πάντα της αναγκαίας αποσυμπίεσης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πείραμα και τα αποτελέσματά του αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου