Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Κλείνουν πάνω από 100 σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Σχέδιο ''Καλλικράτης'' θα εφαρμοστεί στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την έναρξη της νέας χρονιάς που θα σημάνει το κλείσιμο τουλάχιστον 100 σχολείων πανελλαδικά σε περιοχές της χώρας όπου λειτουργούν συγκροτήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται από τον αριθμό των κατοίκων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας, έχουν μπει πάρα πολλά σχολεία που δημιουργήθηκαν με μοναδικό σκοπό το ''βόλεμα'' καθηγητών και την δημιουργία διευθυντικών θέσεων για εκπαιδευτικούς.

 
Έρευνα των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποδεικνύει ότι σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχουν περιπτώσεις δυο ή και τριών σχολείων σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, από 100 μέχρι 200 μέτρα, με 50 μαθητές το καθένα και είναι αυτά τα σχολεία που θα συγχωνευτούν κατά προτεραιότητα.
 
Άλλος ένας παράγοντας που θα κρίνει το κλείσιμο ή την συγχώνευση σχολείων θα είναι ο αριθμός των μαθητών, που θα πρέπει, στις πόλεις και όχι σε δυσπρόσιτες ορεινές ή νησιωτικές περιοχές, να έχουν περισσότερους από δέκα μαθητές.
 
Από την άλλη πλευρά η Ομοσπονδία καθηγητών μέσης εκπαίδευσης καταγγέλλει ότι η τ΄ροικα βάζει ''χέρι'' στην εκπαίδευση και ανεβάζει σε 300 τα σχολεία που θα κλείσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου