Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝ: Καταστροφική η κυβερνητική πολιτική για την κοινωνική ασφάλιση

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου περί κυβερνητικών μέτρων για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, άσκησε το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής, Δημ. Στρατούλης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Στρατούλης κατηγορεί την κυβέρνηση όχι μόνο ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή, επικρίνοντάς τη παράλληλα ότι με την πολιτική της εξυπηρετεί και ενισχύει τις επιχειρήσεις και την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος της δημόσιας.

«Όταν η κυβέρνηση με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο, την εξαγγελμένη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, τις χαριστικές ρυθμίσεις για τους κακοπληρωτές εργοδότες, τις μειώσεις μισθών και τις πολιτικές της που αυξάνουν δραματικά την ανεργία, μειώνει δραματικά τους πόρους της κοινωνικής ασφάλισης, είναι σαν να λέει ότι θα αντιμετωπίσει με νεροπίστολα την «επίθεση με πυρηνικά της εισφοροδιαφυγής», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

«Βλέπει» επίσης νέες, πιο κατεδαφιστικές περικοπές στα δικαιώματα των εργαζομένων τη χρονιά που έρχεται και καταλήγει τονίζοντας ότι μια τέτοια κυβέρνηση, «με πολιτικές επιζήμιες και καταστροφικές για την κοινωνική ασφάλιση και τους ασφαλισμένους, μπορεί και πρέπει και με τους δικούς τους αγώνες να ηττηθεί πολιτικά και να απομακρυνθεί μέσα στο 2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου