Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Έμεινε μόνη σε ένα αστυνομικό τμήμα και τελικά την απήγαγαν οι έμποροι ναρκωτικών!

Δεν το έβαλε κάτω. Δεν φοβήθηκε τίποτα. Όλοι οι αστυνομικοί παραιτήθηκαν από την θέση τους ή τους δολοφόνησαν όμως αυτή έμεινε στο πόστο της για να προστατεύσει την πόλη από τα ναρκωτικά. Τελικά όμως το πλήρωσε και αυτή!


Μία ομάδα ενόπλων απήγαγε τον τελευταίο αστυνομικό που απέμενε στη θέση του στην πόλη Γουαδαλούπε, στο βόρειο Μεξικό, μία 28χρονη γυναίκα που υπηρετούσε μόνη της μετά την παραίτηση, ή τη δολοφονία των συναδέλφων της, σε μία περιοχή όπου κυριαρχούν τα καρτέλ των ναρκωτικών.
 
Την περασμένη Πέμπτη, μία ομάδα από δέκα άνδρες συνέλαβε μέσα στην κατοικία της την Ίρμα Έρικα Γανδάρα, πυρπολώντας το οίκημα και δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μπροστά του και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τη γυναίκα, τονίζει σήμερα το υπουργείο δημόσιας τάξης, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
Άγαμη και χωρίς παιδιά, η Γανδάρα συνήθιζε να περιπολεί απτόητη με το αυτόματο της ανά χείρας στους δρόμους της Γουαδαλούπε, μίας κωμόπολης 9.000 κατοίκων, σε απόσταση 5 χλμ από τη μεθόριο με τις ΗΠΑ και 60 χλμ από τη Σιουδάδ Χουάρες, την πλέον επικίνδυνη στο Μεξικό, όπου μόνον φέτος έχουν βρει τον θάνατο 3.100 άτομα.
 
Η Γανδάρα είχε ξεκινήσει στα μέσα του 2009 ως τηλεφωνήτρια στον τοπικό αστυνομικό σταθμό, αλλά βρέθηκε να υπηρετεί μόνη της σε μάχιμη θέση όταν παραιτήθηκαν και οι επτά συνάδελφοί της μετά τη δολοφονία του αρχηγού του τμήματος.
 
«Εδώ κανένας δεν θέλει να μπει στην αστυνομία, και επιπλέον δεν υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή τους», τόνιζε η ίδια σε συνέντευξή της τον περασμένο Οκτώβριο.
 
«Εγώ είμαι αστυνομικός. Δεν βρίσκομαι εδώ για να κάνω κοινωνικό, ή ανθρωπιστικό έργο. Είμαι η μοναδική αστυνόμος στο χωριό, η εξουσία», τόνιζε η Γανδάρα για να δείξει τη διαφορά της με τη Μαρισόλ Βάλιες, μία 20χρονη σπουδάστρια, η οποία ανέλαβε τον Οκτώβριο τη θέση του αρχηγού της δημοτικής αστυνομίας στη γειτονική κοινότητα Πραχέδις Γουαδαλούπε Γκερέρο, επικεφαλής μίας ομάδας 20 αστυνομικών.
 
Από την έναρξη της θητείας του προέδρου Φελίπε Καλδερόν, 30.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών, ή σε συγκρούσεις τους με τις δυνάμεις της τάξης. Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα έχουν καταγραφεί 5.300 απαγωγές, μία αύξηση κατά 317% την τελευταία 5ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου