Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Έλιωσαν τα χιόνια, πλημμύρισε ο Σηκουάνας!

Πριν καν καλά καλά προλάβει να συνέλθει από το κύμα του χιονιά, το Παρίσι αντιμετωπίζει ακόμη μια... κρίση. Την υπερχείλιση του Σηκουάνα!


Την περασμένη εβδομάδα, η πρωτεύουσα της Γαλλίας βρισκόταν υπό... «λευκό ζυγό», καθώς η επέλαση του χιονιά που έπληξε την Ευρώπη, πέρασε και από την Πόλη του Φωτός. Προβλήματα στις πτήσεις, προβλήματα στους εθνικούς δρόμους από τα χιόνια και τον παγετό. Που να φαντάζονταν οι Γάλλοι τι τους περίμενε ακόμα...

 
Τα χιόνια έλιωσαν και κατέληξαν στον Σηκουάνα. Ο οποίος, όμως, υπερχείλισε.

 
Τρεις εβδομάδες τώρα, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το ποτάμι έχει υπερχειλίσει, ξεπέρασε τα 3,78 μέτρα και προκάλεσε ζημιά στους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τα bateaux mouches, τα πλοία-λεωφορεία, που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια, εξυπηρετώντας τους Παριζιάνους, ενώ είναι και πηγή εσόδων από τον τουρισμό, αφού πραγματοποιούν ξεναγήσεις στις όχθες του ποταμού για όσους θέλουν να γνωρίσουν το Παρίσι από μια άλλη οπτική γωνία.

 
Η κατάσταση του Σηκουάνα θύμισε στους Γάλλους τη μεγάλη πλημμύρα του 1910, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά της η Liberation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου