Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Απελευθέρωση των Ρώσων πολιτών ζητά η Μόσχα από τη Λευκορωσία

Η Ρωσία απαίτησε χθες την άμεση απελευθέρωση των έντεκα Ρώσων πολιτών που έχουν συλληφθεί από τις 19 Δεκεμβρίου στο Μινσκ στη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία που κατεστάλη βιαίως από την αστυνομία και έγινε μετά την επανεκλογή στην προεδρία της χώρας του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

"Κάθε καθυστέρηση στην υπόθεση αυτή θα επιδρά αρνητικά στη γενική ατμόσφαιρα των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Λευκορωσίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και προστίθεται ότι το ρωσικό αίτημα υποβλήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκριγκόρι Καρασίν στον λευκορώσο ομόλογό του.

Οι Ρώσοι συλληφθέντες περιλαμβάνονται στους συνολικά 600 πολίτες που συνελήφθησαν στο Μινσκ στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης της αντιπολίτευσης..............

Η αντιπολίτευση στη Λευκορωσία κατήγγειλε την μεγάλης έκτασης νοθεία στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της 19ης Δεκεμβρίου κατά τις οποίες ο κ. Λουκασένκο ανακηρύχθηκε εκ νέου πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των εκλογών με ποσοστό 80%...

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. που κατάγγειλαν τις αστυνομικές βιαιότητες, τις μαζικές συλλήψεις και τη νοθεία κατά τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν πήρε θέση και ανέφερε ότι πρόκειται "για εσωτερική υπόθεση" της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου