Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Εισαγγελική έρευνα για το χάος στα αεροδρόμια της Μόσχας

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε από την εισαγγελία της Μόσχας να αρχίσει έρευνα για το χάος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας εξαιτίας της κακοκαιρίας.


"Διεξάγεται έρευνα στα διεθνή αεροδρόμια του Σερεμέτιεβο και Ντομοντέντοβο για να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν τις μεγάλες αυτές καθυστερήσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας.
 
Ερευνητές βρέθηκαν στα δύο αεροδρόμια για "να εξετάσουν την κατάσταση από κοντά" και με σκοπό να "υπερασπιστούν τα δικαιώματα των επιβατών", δήλωσε ένας από τους εισαγγελείς, ο Γεβγκέντι Ποσπέλοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.
 
Η χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε περισσότερες από 200 πτήσεις τις τελευταίες τρεις ημέρες στα δύο αεροδρόμια. Στο Ντομοντέντοβο διακόπηκε για πολλές ώρες η ηλεκτροδότηση. Επίσης διακόπηκε ο εξαερισμός και η παροχή νερού στις τουαλέτες, σύμφωνα με επιβάτες.
 
"Οι άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης", τόνισε μια επιβάτης, προσθέτοντας πως οι αεροπορικές εταιρίες ζήτησαν τη βοήθεια των φρουρών ασφαλείας των αεροδρομίων για να αντιμετωπίσουν τους εξοργισμένους επιβάτες.
 
Η ηλεκτροδότηση επανήλθε στο Ντομοντέντοβο και σύμφωνα με εκπρόσωπό του αεροδρομίου, οι χώροι που προορίζονται για τους επιβάτες λειτουργούν πλέον κανονικά.
 
Στο Σερεμέτιεβο, εκατοντάδες ταξιδιώτες καθισμένοι στο πάτωμα, στις αίθουσες επιβίβασης διαμαρτύρονταν και φώναζαν "ντροπή", σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου