Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση με τα σκουπίδια

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη επέρριψε ο δήμαρχος Βασ. Παπαγεωργόπουλος στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
«Καταγγέλλω ότι με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η Θεσσαλονίκη είναι βρώμικη τους τελευταίους μήνες.

Κάποιοι θέλουν για λόγους αντιπολιτευτικούς την Θεσσαλονίκη βρώμικη, εκτός από την προεκλογική περίοδο ακόμη και την Πρωτοχρονιά» τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, σημειώνοντας ότι επί 11,5 χρόνια ο δήμος δεν είχε κανένα πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αν και η Δημαρχιακή Επιτροπή ενέκρινε προ μηνών την επισκευή των απορριμματοφόρων σε εξωτερικά συνεργεία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακύρωσε την απόφαση, παρόλο που αυτή η τακτική ακολουθείται εδώ και χρόνια από όλους τους δήμους της χώρας...........

«Σήμερα 35 απορριμματοφόρα δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εξαιτίας αυτής της πρωτοφανούς απόφασης της Περιφέρειας, δηλαδή της ίδιας της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος δήμαρχος.

Τελικά, ο δήμος προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152, η οποία απέρριψε την απόφαση της Περιφέρειας. Έτσι, ο δήμος Θεσσαλονίκης έστειλε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που διεξήγαγε για την επιλογή εξωτερικών συνεργείων.

«Αν σήμερα η Περιφέρεια εγκρίνει τα αποτελέσματα, τότε αύριο 35 απορριμματοφόρα του δήμου θα βρίσκονται προς επισκευή και θα λήξει η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο απερχόμενος δήμαρχος, αναφερόμενος στην πρόθεση της νέας δημαρχιακής επιτροπής να ζητήσει βοήθεια από ιδιώτες, είπε χαρακτηριστικά:

«Αν λέγαμε εμείς τέτοιο πράγμα, θα σηκώνονταν οι πέτρες». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν θέση για το θέμα, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα υπαλληλικό στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται, ότι αυτή τη στιγμή προσπαθούν να καθαρίσουν την πόλη από τα σκουπίδια, περίπου 20-30 απορριμματοφόρα από τα συνολικά 68 που διαθέτει ο δήμος, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας έως την Πέμπτη η πόλη θα έχει καθαρίσει.
Πηγή: voria.gr

1 σχόλιο:

  1. Για κανένα άλλο Δήμο δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση!
    Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152, η οποία την προηγούμενη Πέμπτη (16/12/10) ΔΙΚΑΙΩΣΕ τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ΑΠΕΡΡΙΨΕ την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή την απόφαση της Κυβέρνησης!
    Αδίκως δηλαδή ταλαιπωρούνται εδώ και μήνες οι Θεσσαλονικείς!…
    Καταγγέλλω ότι με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης η Θεσσαλονίκη είναι βρώμικη τους τελευταίους μήνες!


    Καλώ λοιπόν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εγκρίνει εντός της σήμερον το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγχρόνως καλώ τους Θεσσαλονικείς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
    Video δήλωσης:
    http://www.youtube.com/watch?v=oyGutioYLr8
    http://papageorgopoulos.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή