Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Κυβερνητική ασυνεννοησία για τα πακέτα βόμβες

Αντίθετα από τον υπουργό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη θεωρεί ότι υπάρχει διασύνδεση Ελλήνων και Ιταλών τρομοκρατών. Αποστάσεις από «Συνωμοσία» και FAI παίρνει ο Επαναστατικός Αγώνας.


Ακόμη ένα δείγμα ασυνεννοησίας μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και μάλιστα σε ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο η τρομοκρατία και το ενδεχόμενο διασύνδεσης Ελλήνων και Ιταλών τρομοκρατών. Λίγες μέρες μετά το μπαράζ παγιδευμένων πακέτων στη Ρώμη, υπόθεση που ξύπνησε μνήμες Νοεμβρίου από την Αθήνα, ο υπουργός, Χρήστος Παπουτσής, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διασύνδεσης.

«Δε μπορούμε να μιλήσουμε για διασύνδεση ιταλικών και ελληνικών τρομοκρατικών ομάδων. Πόσο μάλλον για επιχειρησιακή διασύνδεση. Δεν έχουμε στοιχεία για να πούμε ότι υπάρχει συνεργασία ή διασύνδεση, δεν έχουμε όμως και στοιχεία για να πούμε ότι δεν υπάρχει» δήλωναν τόσο ο υπουργός όσο και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου.

Διαφορετική άποψη όμως εξέφρασε.........

 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, που από το Ηράκλειο Κρήτης, επιβεβαίωσε την ύπαρξη συγκοινωνούντων. «Νομίζω πια ότι είναι ασφαλές να υποθέτει κανείς ότι υπάρχει διασύνδεση, τουλάχιστον σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας με αντίστοιχες ομάδες του εξωτερικού», δήλωσε.

Άλλη η συνδεσμολογία
Ενώ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν την... «ακτινογραφία» του μηχανισμού που εξουδετερώθηκε στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, εκτιμούν ότι -για την ώρα τουλάχιστον- δε μπορεί να γίνει σαφής λόγος για συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας σε επίπεδο τρομοκρατικών ομάδων. Όπως αναφέρουν, άλλωστε, η συνδεσμολογία στα παγιδευμένα πακέτα της Ρώμης και της Αθήνας, είναι διαφορετική.

Ο μηχανισμός που εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία πέρα από την εκρηκτική ύλη, περιείχε και μπαταρία των 9V μέσα στην υφασμάτινη θήκη των CD, ενώ η πυροδότηση γινόταν με το άνοιγμα του φερμουάρ. Αντίθετα, τα εκρηκτικά πακέτα της «Συνωμοσίας» περιείχαν 8 μπαταρίες των 1,5 V και διαφορετικό τρόπο πυροδότησης.

Η μοναδικό σύνδεσμο, οι αξιωματική της Αντιτρομοκρατικής, βλέπουν την ανακοίνωση της FAI και την ανταπόκρισή της στο κάλεσμα αλληλεγγύης της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και την αναφορά στα πρόσωπα των ατόμων στα οποία αφιέρωναν, με τις επιθέσεις τους, την αλληλεγγύης τους.

Αποστάσεις από τον Επαναστατικό Αγώνα

Νίκος Μαζιώτης, Κώστας Γουρνάς και Πόλα Ρούπα, τα φυλακισμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, με ανακοίνωσή τους στο διαδίκτυο πήραν αποστάσεις από τη «Συνωμοσία» και τη FAI, ζητώντας μάλιστα να μη χρησιμοποιείται το όνομα του Λάμπρου Φούντα.

«Σχετικά με τα δέματα - βόμβες που στάλθηκαν στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας στη Ρώμη στις 23/12/2010, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο υπαλλήλων και ανελήφθησαν από την οργάνωση "Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI - Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας", έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Ως Επαναστατικός Αγώνας επιλέγαμε πάντα την πραγματοποίηση ενεργειών που ήταν πολιτικά στοχευμένες.

Στοχεύανε το καθεστώς, τους θεσμούς και αυτούς που το εκπροσωπούν και το προστατεύουν. Τις οργανώναμε με τρόπο, ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί ανθρώπων που δεν συγκαταλέγονται στους πολιτικούς μας στόχους και δεν θα πραγματοποιούσαμε ποτέ ενέργειες που θα είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό π.χ. ενός τυχαίου υπαλλήλου πρεσβείας, όπως έγινε στις προαναφερόμενες επιθέσεις με τα δέματα - βόμβες.

Το παραπάνω πλαίσιο ήταν ανέκαθεν βασική αρχή της δράσης όλων μας και φυσικά και του νεκρού συντρόφου - μέλους της οργάνωσης Λάμπρου Φούντα. Γι' αυτό το λόγο ζητάμε να μη γίνονται ενέργειες τέτοιου είδους στο όνομα του συντρόφου μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου