Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Σε φορτισμένο κλίμα η συνεδρίαση της ΓΣΕΕ

Συνεδριάζει από το πρωί σήμερα, σε κλίμα έντασης και με αποχωρήσεις από το προεδρείο, το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ προκειμένου να συζητηθούν «όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τους εργαζόμενους» και να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ.
Η συνεδρίαση έχει ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί στο ξενοδοχείο ACROPOL (Πειραιώς 1 Ομόνοια).

Στο Γενικό συμβούλιο μετέχουν τα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του γενικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ και της ελεγκτικής επιτροπής καθώς και οι πρόεδροι η οι αναπληρωτές των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών της χώρας.  

Ενώ νωρίς το πρωί, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το προεδρείο της ΓΣΕΕ ο γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας, ο οποίος εκπροσωπεί τη ΔΑΚΕ  και ο αναπληρωτής πρόεδρος που εκπροσωπεί την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται σε τεταμένο κλίμα καθώς η φημολογία των τελευταίων ημερών θέλει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους εργοδότες όσον αφορά στις προωθούμενες εργασιακές αλλαγές.

Ωστόσο ο κ. Παναγόπουλος επιμένει πως δεν υπάρχει συμφωνία και παράλληλα, εμφανίζεται να διεκδικεί σαφείς όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα υπογράφονται οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

Επίσης όπως δήλωσε, διεκδικεί η απόφαση για την υπογραφή των ειδικών συμβάσεων να αφήνεται στην ευχέρεια των σωματείων και όχι μεμονωμένων ατόμων που απασχολούνται σε μια επιχείρηση.
Χθες ο κ. Παναγόπουλος σε επιστολή που απέστειλε προς την υπουργό Εργασίας, κ. Λούκα Κατσέλη, ανέφερε ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τις συλλογικές συμβάσεις αποτελεί η επέκτασή τους ως υποχρεωτικές για όλους.
Επιπλέον στην επιστολή χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτο το ποσοστό μείωσης των μισθών που προτείνεται από τις εργοδοτικές οργανώσεις και προσδιορίζεται σε 12%.

ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου