Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Αγώνας δρόμου για 1.000 προσλήψεις

«Αγώνα δρόμου» να προλάβουν 1.339 προσλήψεις νοσηλευτών έως το τέλος του έτους έχουν ξεκινήσει τα νοσοκομεία. 

Οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί και πρέπει να καλυφθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου, καθώς από το νέο έτος υπάρχει περιορισμός προσλήψεων (πέντε αποχωρήσεις - μία πρόσληψη). Σε σύσκεψη που είχε χθες με τους διοικητές των μεγαλύτερων νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος τους κάλεσε να «τρέξουν» τις διαδικασίες ώστε να μη χαθούν οι θέσεις.

 Υπάλληλοι του υπουργείου τους παρέδωσαν επιτόπου αντίγραφα των εγκρίσεων από το ΑΣΕΠ, ενώ η αρμόδια διευθύντρια του υπουργείου τους κάλεσε να κρατήσουν στο πρωτόκολλο «ανοιχτές» ημερομηνίες του 2010, αν εκτιμούν ότι οι διαδικασίες θα διαρκέσουν έως και τις πρώτες μέρες του 2011.

Οι διαδικασίες

Αν οι διαδικασίες δεν προχωρήσουν, από τις 1.339 θέσεις θα καλυφθούν μόλις 100 ή 200. Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθούν, σημειώνοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αρθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Τους τελευταίους μήνες -είπε- έχουν προσληφθεί 1.180 νοσηλευτές. Στην προσπάθεια συμμετέχει και το ΑΣΕΠ, οι υπηρεσίες του οποίου έστειλαν χθες στο Εθνικό Τυπογραφείο τις καταστάσεις των επιτυχόντων.

Για το θέμα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τους διοικητές ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί καμία απόφαση. Σύμφωνα με τον υπουργό, την 1η Απριλίου του 2011 αναμένεται να ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος, ενώ θα έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος έστειλε χθες εγκύκλιο στις διοικήσεις των νοσοκομείων, με την οποία τους δίνει οδηγίες για την έναρξη απογραφής υλικών, φαρμάκων, μηχανημάτων και ανταλλακτικών. Στην απογραφή θα συμμετάσχουν δειγματοληπτικά και ορκωτοί λογιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου