Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Οργή στο Ισραήλ για την πύρινη τραγωδία

Οργή για την ανικανότητα του κράτους να αντιμετωπίσει έγκαιρα την πυρκαγιά που οδήγησε σε πολύνεκρη τραγωδία την Πέμπτη επικρατεί στο Ισραήλ, ενώ ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις χώρες που έστειλαν βοήθεια.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος μίλησε για «άνευ προηγουμένου καταστροφή», ευχαρίστησε τη χώρα μας, η οποία έστειλε τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415, την Κύπρο, τη Βρετανία, την Ιορδανία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία και την Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε στον Ελληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ως «πραγματικό φίλο». Σαράντα ένας ήταν οι νεκροί από τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων δεκαετιών που ξέσπασε στο δάσος Καρμέλ κοντά στο λιμάνι της Χάιφα.

Τα θύματα επέβαιναν σε ένα λεωφορείο που παγιδεύτηκε στις φλόγες και ήταν φρουροί κοντινής φυλακής, η οποία εκκενώθηκε, ενώ βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Χάιφα που ακολουθούσε το λεωφορείο. Πολλές εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης απανθρακώθηκαν και σπίτια καταστράφηκαν και η εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» έγραψε χθες ότι «η χθεσινή καταστροφή είναι ένα παράδειγμα της αδυναμίας των ισραηλινών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης».

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς. Ισως ευθύνονταν κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούσαν να κάψουν σκουπίδια. Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς, η οποία παρέμενε ανεξέλεγκτη 24 ώρες μετά το ξέσπασμά της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου