Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Καταδίκη για τον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου

Ανυποστήρικτη έκρινε την έφεση του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου, Παναγιώτη Τζανίκου, για την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για τη συκοφαντική δυσφήμηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Σοφίας Σακοράφα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κ. Τζανίκο την ποινή της 10μηνης φυλάκισης.

Η κα Σακοράφα είχε υποβάλει μήνυση κατά του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου, επειδή, όπως υποστήριξε, την είχε αποκαλέσει γαϊδουρινό ίππο τόσο του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, όσο και επιχειρηματιών.

Η αντιδικία των δύο, οι οποίοι ανήκαν στην ίδια δημοτική παράταξη, εκδηλώθηκε ανοιχτά σε δύο συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, στις 16 και 22 Απριλίου 2003.

Μήλον της έριδος αποτέλεσε η εγκατάσταση – εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 – του δημοσιογραφικού χωριού, το οποίο ο τότε δήμαρχος Αμαρουσίου ήθελε να κατασκευαστεί σε περιοχή του δήμου, βρίσκοντας, όμως, απέναντί του την κα Σακοράφα.

Τότε, κατά τη διάρκεια ανοιχτών δημοτικών συμβουλίων, ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου κατηγόρησε τη δημοτική του σύμβουλο και τον σύζυγό της ότι ζημίωσαν τον δήμο κατά 25 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, διέρρεε μέσω τοπικών εφημερίδων ότι η Σοφία Σακοράφα είναι το «μακρύ χέρι» του Κώστα Λαλιώτη.

Σύμφωνα με την μάρτυρα κατηγορίας, Αικατερίνη Ψάλτη, η οποία ήταν τότε υπεύθυνη των ζητημάτων του δημοσιογραφικού χωριού, η ουσιαστική αιτία της «κόντρας» είχε την αφετηρία της στην κατάργηση της υπουργικής απόφασης που προέβλεπε την αύξηση του συντελεστή δόμησης (σ.σ. ο πρώην δήμαρχος είναι πολιτικός μηχανικός).

HBnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου