Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

«Φαλιρισμένους Έλληνες» μας αποκαλούν τα ξένα μέσα

«Οι φαλιρισμένοι Έλληνες ενεργοποιούν το σχέδιο στήριξης», γράφει η Bild από τα γερμανικά μέσα ενημέρωση και αναφέρεται στην δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για «αναγκαία και επιβεβλημένα βήματα», ενώ η Handelsblatt επισημαίνει πως «το Βερολίνο πατάει φρένο», προσθέτοντας πως η χώρα μας δεν έχει επεξεργαστεί το πακέτο βοήθειας του ΔΝΤ για το 2011 και το 2012.

Στη γερμανική έκδοση των Financial Times επισημαίνεται πως η Ελλάδα δεν κατάφερε να αποφύγει την διεθνή βοήθεια καθώς και η κριτική που ασκείται στο εσωτερικό της Γερμανίας. «Η Γερμανία συνηθίζει την ιδέα της διάσωσης» σημειώνει η Deutsche Velle."

Με τίτλο «Η Ελλάδα καλεί ΕΕ και ΔΝΤ για την ενεργοποιήσει του πακέτου στήριξης» το BBC παίζει ως πρώτη είδηση το ελληνικό αίτημα για βοήθεια. Όπως αναφέρει σε άρθρο του το θέμα είναι πλέον πότε η Ελλάδα και το ΔΝΤ θα είναι σε θέση να έρθουν σε συμφωνία και εάν τα χρήματα του πακέτου στήριξης θα είναι αρκετά.

Όπως υπογραμμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το αίτημα βοήθειας της Ελλάδας μένει να εγκριθεί και από τα υπόλοιπα 15 κράτη μέλη της ευρωζώνης ενώ τονίζει ότι ένα από αυτά είναι και η Γερμανία, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αντίθεση των Γερμανών πολιτών στο ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στην Ελλάδα.

«Η αναθεώρηση του χρέους της Ελλάδας και η είδηση ότι τα οικονομικά της είναι χειρότερα από αυτό που όλοι πίστευαν έφερε ένα βήμα πιο κοντά τη χορήγηση δανείου ύψους 40 δις ευρώ για την Ελλάδα», αναφέρει το CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου