Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ας βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπό μας...

Η νεαρή Ιωάννα Σπυράκου χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας... Η Ιωάννα πάσχει από τετραπάρεση και πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία βλαστοκυττάρων στη Μόσχα.. Για το λόγο αυτό έχει ανοιχθεί αριθμός λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα για όποιον θέλει να βοηθήσει.. Ας βοηθήσουμε, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του.. Όσα Μπλόγκ επιθυμούν μπορούν να βοηθήσουν δημοσιεύοντας το κείμενο..

Αριθμός Λογαριασμού : 374/646306-17 Εθνική Τράπεζα

Η Ιωάννα μας έστειλε το παρακάτω κείμενο :
«.. Το πρόβλημα λέγεται σπαστική τετραπάρεση.. δημιουργήθηκε λόγω έλλειψης οξυγόνου κατά τη διάρκεια του τοκετού.. πιο συγκεκριμένα, είχανε σπάσει τα νερά της μάνας μου στην αίθουσα αναμονής και δεν το πήρε κανείς χαμπάρι.. ίσως και να ήταν ώρες εκεί.. στο κρεβάτι, με τα νερά σπασμένα.. (δεν μπορώ να γνωρίζω..).

Την είδε μια νοσοκόμα που περνούσε απ’ έξω τυχαία και την πήγε σηκωτή στην αίθουσα τοκετού.. προφανώς, ήταν ήδη αργά και η ζημιά είχε ήδη γίνει.. έπαθα ασφυξία ενώ, βρισκόμουν ακόμα στη μήτρα.. αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν κάποιοι νευρώνες, (μόνο στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου), που δημιουργούν τις συνάψεις μέσα από τις οποίες περνάει το ρεύμα με την εντολή για την κίνηση.. «Τετραπάρεση», δηλαδή, σημαίνει μερική κίνηση, ενώ «παραπληγία» καθόλου κίνηση (η διάγνωση δηλαδή που γράφει στα χαρτιά του ΙΚΑ που είμαι ασφαλισμένη).

Αυτό που θα κάνουν τα βλαστοκύτταρα είναι να δημιουργήσουν νέους νευρώνες και με γυμναστική.. διατάσεις, ενδυνάμωση μυών και τα λοιπά, φυσικοθεραπεία δηλαδή, θα τα εκπαιδεύσουμε να κάνουν τη λειτουργία που πρέπει.. Γιατί, τώρα το βάδισμά μου γίνεται μεν αλλά, λάθος. Μου είπαν στη Μόσχα ότι στο άμεσο μέλλον θα έχω πλήρη αποκατάσταση.. Είναι θέμα training.. Έχω ήδη πάει και έχει γίνει η διάγνωση, όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και στο τέλος η συλλογή των βλαστοκυττάρων και η πρώτη δόση βλαστοκύτταρα.. Δεν έκανα φυσικοθεραπείες μετά, λόγω οικονομικών αδυναμιών.. και οικογενειακών προβλημάτων.. Αυτά συνέβησαν τον Αύγουστο του 2008.. Από τότε δεν κατάφερα να ξαναπάω..

Η κλινική λέγεται «Νευροβήτα», www.Neurovita.ru »

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Ιωάννα Σπυράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου