Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Έχω σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ από τον Βγενόπουλο

"Έχουμε πολύ σοβαρότερες δουλειές από το να ασχολούμαστε με ανοησίες", δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ fm ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης αναφερόμενος στο τι απέγιναν να 50 εκατ. που έδωσε ο Βγενόπουλος για τη διαχείριση κονδυλίων για αναδασώσεις στη Σάμο, το 2001.

"Αυτό που είχα να πω το είπα, δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με θέματα ανόητα. Οι δραχμές, ήτοι τα 144 χιλιάδες ευρώ δεν εδόθησαν ποτέ σε εμένα, εδόθησαν κατευθείαν στον δήμο, από εκεί και πέρα εμείς τις παρεμβάσεις που κάναμε εκείνη την εποχή ήταν εκατοντάδες εκατ. σε καμένες περιοχές, σε καμένα κτίρια, κι από εκεί και πέρα νομίζω ότι εκείνο που έχει σημασία είναι ότι κάποιοι επιδιώκουν για άλλους λόγους να προσανατολίσουν τις συζητήσεις" είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ερωτώμενος κατά πόσο έχει προχωρήσει η διαδικασία που έθεσε του ελέγχου, για το αν είναι σύννομη η συγχώνευση ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και AEGEAN απάντησε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου, ούτε των εθνικών κυβερνήσεων, αλλά των ανεξάρτητων αρχών, και στην συγκεκριμένη περίπτωση της ανεξάρτητης αρχής ανταγωνισμού.

"Εμείς στείλαμε το ερώτημα σύμφωνα με αυτά που έχουμε υπ’ όψιν μας αυτήν την στιγμή. Από εκεί και πέρα γνωρίζουμε ότι ο κανονισμός και η οδηγία δεν προβλέπει προσυνεννόηση πριν από την τελική έγκριση της αρμόδιας επιτροπής ανταγωνισμού", είπε.

Ωστόσο ανέφερε ότι δεν έχει πάρει απάντηση ακόμα από την Εθνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ως προς το μέλλον, ως προς το συγκεκριμένο αν και του εστάλη απάντηση ότι εξετάζει το εν λόγω θέμα αλλά και το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής στις αερομεταφορές, το οποίο δεν είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου γιατί όπως είπε είναι ελεύθερη η αγορά.

Μάλιστα ο κ Σηφουνάκης είπε "εδώ συμβαίνει το εξής περίεργο: είναι πολύ πιο συμφέρον να πάει κανείς και να έρθει στις Βρυξέλλες από ότι να πάει και να έρθει σε ένα από τα ακριτικά μέρη της Ελλάδας".

HBnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου