Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Πυρά ομαδόν στον Ψωμιάδη

Με τα «45άρια» η αντιπολίτευση σημαδεύει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη! Εξακόσια «μικρά» έργα, των 45.000 ευρώ, με απευθείας ανάθεση, «πέρασαν» από τη σημερινή διοίκηση της νομαρχίας, με τεράστιες απώλειες για το ελληνικό Δημόσιο, κατήγγειλαν χθες τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. «Λειτουργεί ως τρομοκράτης», δήλωσαν σε συνέντευξη που έδωσαν, με αφορμή την επίθεση του νομάρχη κατά του πρώην αντινομάρχη του, Γιάννη Μπίκου.

«Τον καλούμε να παραιτηθεί, αλλά θα καταφύγουμε με αναφορά και στην Περιφέρεια για τη βίαιη επίθεση μέσα στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου. Είδαμε ένα νομάρχη έξαλλο, που μπήκε για να "καθαρίσει"», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι επικεφαλής των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ Νίκος Γιαννόπουλος, των Οικολόγων Δήμητρα Γωγάκου και του ΣΥΡΙΖΑ Στρατής Πλωμαρίτης.

Αφορμή για την έκρηξη του νομάρχη αποτέλεσε η αιχμή του πρώην αντινομάρχη του, Γιάννη Μπίκου, σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις «μικρών» έργων, που όμως προξενούν τεράστια ζημιά στο ελληνικό δημόσιο, όπως ανέφεραν στη συνέντευξη οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

«Στη θητεία Ψωμιάδη έγιναν περισσότερες από 600 απευθείας αναθέσεις για τα λεγόμενα 45άρια, δηλαδή έργα των 45.000 ευρώ. Οταν ένα έργο ανατίθεται με διαγωνισμό έχει έκπτωση 20%. Για κάντε έναν υπολογισμό 600 έργα επί 45.000 ευρώ, μείον την έκπτωση του 20% και θα δείτε πόσα χρήματα χάθηκαν για το ελληνικό Δημόσιο από τις αναθέσεις του κ. Ψωμιάδη», επισήμαναν.

«Δεν γνωρίζει αριθμητική ο κ. Γιαννόπουλος; Κάναμε κάτι παράνομο; Κάνουμε αυτά τα έργα για δύο λόγους: Γίνονται πιο φθηνά, βρίσκοντας "φίλους" εργολάβους που εξυπηρετούν τη νομαρχία, και γίνονται και πιο γρήγορα», απάντησε αργότερα ο αδελφός του νομάρχη, Διονύσης Ψωμιάδης, και δήλωσε στην «Ε» ότι «αυτά που είδατε είναι προεκλογικές επιθέσεις εις βάρος μας».

«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης για τη συμπεριφορά μου στο νομαρχιακό συμβούλιο. Μετά από δύο προεκλογικές εκστρατείες στις οποίες η οικογένειά μου κι εγώ δεχθήκαμε βάναυσα και πολλαπλά χτυπήματα κάτω από τη μέση, το 2002 και το 2006, μετά από οκτώ χρόνια συκοφαντικών επιθέσεων σε βάρος μου με κατηγορίες που αποδείχθηκαν παντελώς ανυπόστατες, δεν άντεξα. Πάνω από πολιτικός, είμαι άνθρωπος κι αυτό δεν αλλάζει», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο ίδιος ο νομάρχης, κάνοτας λόγο για «πρόκληση και χυδαιολογία που ξεπέρασαν κάθε όριο από αγνώμονες ευεργετηθέντες». Τονίζει, μάλιστα, ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Νωρίτερα είχε κάνει μια δήλωση συγγνώμης προς τον νομαρχιακό σύμβουλο του ΚΚΕ Μιχάλη Σπυριδάκη, που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση στον κ. Μπίκο και δέχτηκε και αυτός τα πυρά του.

Το δικηγορικό γραφείο «Βήτας και Συνεργάτες» ανακοίνωσε ότι ο πρώην αντινομάρχης Γιάννης Μπίκος του έδωσε εντολή να καταθέσει «μήνυση και αγωγή αποζημιώσεως κατά του νομάρχη Θεσσαλονίκης».**

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου