Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αγριεύει ο καιρός στις επόμενες ώρες – Πολικό κρύο με θυελλώδεις ανέμους καταιγίδες και χιόνια

Βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται μετά τα μεσάνυχτα από την νότια Ιταλία θα πλήξει τη χώρα μας, προκαλώντας μεγάλη επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη ενώ βελτίωση αναμένεται από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής.

 


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 5 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 3 ως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 11 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 16 – 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, και στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9 – 10 βαθμούς Κελσίου.
 
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, με τα εντονότερα φαινόμενα στις Κυκλάδες, Κρήτη και από το απόγευμα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
 
Ταυτόχρονα ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Στερεά Ελλάδα, στη Πελοπόννησο αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.
 
Ισχυρές βροχές αναμένονται στην Αττική, με χιόνια στα βουνά του νομού και χιονόνερο από το απόγευμα στα βόρεια προάστεια της πόλης.
 
Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και πεδινές περιοχές, ενώ χιόνι θα πέσει και μέσα στην Θεσσαλονίκη.
 
Ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θράκη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα αναμένεται να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στις οδικές μεταφορές.
 
Θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι αναμένονται στα νότια θαλάσσια τμήματα, με μεγάλα κύματα ιδίως στο Λιβυκό ενώ θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στα βορειότερα πελάγη.
 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου