Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Δημοψήφισμα για τις αλλαγές στην Ευρώπη

Η υιοθέτηση των προτάσεων της Γερμανίας για την αναθεώρηση του συμφώνου σταθερότητας θα αποτελέσει την ταφόπλακα των σχεδίων για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου για την επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. « Η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να συναινέσει σε δημιουργία μόνιμου μηχανισμού τιμωρίας των χωρών», υπογράμμισε.

Επανέλαβε την πρόταση του Συνασπισμού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να επικυρωθούν από το λαό οι όποιες αλλαγές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, ότι αφιέρωσε μόνο έξι λεπτά, στη Βουλή, για να ενημερώσει τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση. Ερωτηθείς γιατί δεν ανταποκρίθηκε, τότε, στην πρόσκληση Παπανδρέου για να συναντηθούν, απάντησε πως η στάση της κυβέρνησης δεν είναι "κρατικό μυστικό", που συζητείται πίσω από κλειστές πόρτες.

"Αυτό το Κοινοβούλιο πια έχει πάψει να είναι Κοινοβούλιο έτσι όπως το γνωρίσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά. Είναι μια Λέσχη ενημέρωσης και συζήτησης", πρόσθεσε......................
 
Διαφώνησε με τη θέση της Αλέκας Παπαρήγα, ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι βέβαιη. "Εμείς θεωρούμε ότι ο λαός μπορεί να την αποτρέψει ακόμα και τώρα. Και ότι υπάρχουν δυνατότητες ακόμα και τώρα στην ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει πορεία., να αλλάξει κατεύθυνση", είπε, προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να κλειστούν σπίτια τους και να περιμένουν το μοιραίο.
Πρότεινε από την Ελλάδα να διεκδικήσει αλλαγή πορείας, χρησιμοποιώντας ως όπλο το γεγονός ότι μία ενδεχόμενη κατάρρευση δεν θα αφορά μόνο στη χώρα, αλλά στο σύνολο της Ευρωζώνης.
Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική και στις συνδικαλιστική ηγεσία, λέγοντας πως είναι αναντίστοιχη των απαιτήσεων των καιρών.

Αναφορικά με την επίθεση στο βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, τη χαρακτήρισε δυσάρεστο γεγονός, επισημαίνοντας ότι ότι δεν κερδίζει κανείς τίποτα μέσα από τη βία.
"Και όχι μόνο δεν κερδίζει τίποτα αλλά αυτές οι συμπεριφορές γυρνάνε και μπούμερανγκ. Αυτό το περιστατικό θα αξιοποιηθεί προκειμένου να επιμείνουν σε αυτή τη λογική της γενίκευσης του ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο, άρα όπου βρείτε πολιτικό επιτεθείτε", συμπλήρωσε.

"Οδηγούμαστε σε πολύ επικίνδυνους δρόμους", τόνισε και έκανε αναφορές σε περιστατικά αστυνομικής βίας. "Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να επιβληθεί με τη βία και την καταστολή. Και αυτό είναι η χειρότερη δυνατή συνταγή", διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου