Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

"Πολίτες σε απόγνωση"

"Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση. Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή, σε αποφάσεις που η Κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει." τόνισε στην αρχή των δηλώσεων του ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο ίδιος επέκρινε την προεκλογική τακτική του Γιώργου Παπανδρέου, να δηλώνει πως δεν θα πάρει άλλα μέτρα, καθώς τώρα η κυβέρνηση φέρνει όπως είπε ο Αντωνης Σαμαράς, κατεπειγόντως νομοσχέδιο "που αλλάζει δραματικά τη ζωή σε εκατομμύρια πολίτες, δίνοντας μάλιστα μόλις 11 λεπτά στη ΝΔ για να μιλήσει στη Βουλή" και πρόσθεσε: "Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση. Αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα! Ζήτησα, λοιπόν, από τον κ. Παπανδρέου να αλλάξει πορεία. Να δώσει εκείνος συναίνεση στην Ανάπτυξη" 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως δεν χωρούν κομματικοί εγωισμοί και για αυτό το κόμμα του έχει ψηφίσει μέσα σε ένα χρόνο 33 νομοσχέδια της κυβέρνησης αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, ενώ πρόσθεσε: " Έτσι και σήμερα, ψηφίζουμε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου, γιατί απλά το επιβάλλει η κοινή λογική. Όμως, εργασιακό μεσαίωνα δεν πρόκειται να δεχθούμε! Δεν θα συναινέσουμε σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η Κυβέρνηση, που οδηγεί σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα. Σε αυτή την πολιτική, συναίνεση δεν δίνω. Γιατί θα ήταν συνενοχή. Δεν χρωστάμε στην Κυβέρνηση. Χρωστάμε στην Ελλάδα και τους Έλληνες".

Ο πρόεδρος της ΝΔ, συζήτησε με τον πρωθυπουργό και το θέμα της φοροδιαφυγής τονίζοντας πως δεν έχει γίνει καμία πρόοδος και το βάρος καλούνται να σηκώσουν οι νομοταγείς, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του έκανε λόγο για εξωφρενικές απόψεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα, για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, και πρόσθεσε ότι ζήτησε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την εξωτερική πολιτική καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά "η κυβέρνηση δίνει την αίσθηση ότι κινείτα στη σφαίρα της μυστικής διπλωματίας" 

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε στον πρωθυπουργό ότι η ΝΔ είναι σύμφωνη με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, μόνο στην περίπτωση που δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα, ενώ εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος του στη συμμετοχή ιδιωτών στο μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Στο μοναδίκό θέμα που υπήρξε σύγκλιση απόψεν ήταν αυτό της αναθεώρησης του Συντάγματος, καθώς ο πρωθυπουργός δέχθηκε το αίτημα της ΝΔ η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου