Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Θεσσαλία: Αποκλεισμένα χωριά από τα χιόνια!

Το κύμα κακοκαιρίας στη Θεσσαλία "χτύπησε" κυρίως τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας...

Στα "λευκά" ξύπνησε σήμερα η Λάρισα, όπου το χιόνι σε ορισμένες περιοχές της πόλης φθάνει και τους 20 πόντους, με αποτέλεσμα, με απόφαση της Νομαρχίας, να κλείσουν τα σχολεία. Αντίθετα, με απόφαση του Δήμου παρέμειναν ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί. Τα συνεργεία αποχιονισμού "έπιασαν δουλειά" από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το κύμα κακοκαιρίας στη Θεσσαλία "χτύπησε" κυρίως τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Ωστόσο, αν και έπεσε αρκετό χιόνι, που υπολογίζεται ότι φθάνει μέχρι τους 30 πόντους στα ορεινά, τους 10 με 15 πόντους στα πεδινά και τους 20 πόντους μέσα στη Λάρισα, δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, τόσο στο επαρχιακό όσο και στο εθνικό δίκτυο.

Στο εθνικό δίκτυο, σημειώθηκαν προβλήματα τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις «δίπλωσαν» νταλίκες, στο ύψος των Τεμπών στη μία περίπτωση, και στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα στην άλλη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία παροδικά, μέχρι να απομακρυνθούν από το δρόμο οι νταλίκες.

Εξάλλου, προβλήματα, πάλι γιατί "δίπλωσε" νταλίκα, σημειώθηκαν και στο δίκτυο Λάρισας-Τρικάλων. Τα συγκεκριμένα προβλήματα αντιμετωπίζονται, και η κυκλοφορία διεξάγεται από το ένα ρεύμα.

H Νομαρχία Λάρισας έχει διαθέσει όλα τα μηχανήματά της και έχει μισθώσει επιπλέον 10, τα οποία από τις πρώτες πρωινές ώρες κινούνται σε όλο το επαρχιακό δίκτυο κάνοντας αποχιονισμό και ρίχνοντας αλάτι. Συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, καθώς λόγω χαμηλών θερμοκρασιών το χιόνι θα παγώσει.

Δύο-τρία ορεινά χωριά είναι αποκλεισμένα, μέχρι να φθάσουν τα μηχανήματα για τον αποχιονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου