Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Ιωαννίνων

Συνεχίζουν την κατάληψη του Δημαρχείου Ιωαννίνων οι εργαζόμενοι στη ΔΕΤΑΙ, καθώς παραμένουν απλήρωτοι, παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής.

Έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και στις 2 Δεκεμβρίου πήραν νέα προθεσμία για πληρωμή, μέσα σε δέκα μέρες. Ωστόσο, λεφτά δεν είδαν και γι' αυτό τη Δευτέρα έκλεισαν εκ νέου το δημαρχείο.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι τα έγγραφα που λείπουν από τα δικαιολογητικά για τους υπαλλήλους, στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ευθύνη «πηγαινοέρχεται» για τα εν λόγω έγγραφα, καθώς οι μεν εργαζόμενοι τονίζουν ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής, η δε δημοτική αρχή απαντάει ότι η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους.

Κατά τα άλλα, με το γνωστό της ύφος δύο μέτρων και δύο σταθμών σε ανάλογες περιπτώσεις, κατηγορεί τους εργαζομένους ότι κατέλαβαν αδικαιολόγητα το δημαρχείο, ότι παρεμποδίζουν τους υπαλλήλους να εργαστούν κ.λπ..

Η δημοτική αρχή επιρρίπτει την ευθύνη και στην κυβέρνηση, γιατί «δεν έχει στείλει την επιχορήγηση» και γενικώς, για το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια καθυστερεί διαρκώς μισθούς στους εργαζόμενούς της, αλλά και πληρωμές σε προμηθευτές της.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΤΑΙ, πάντως, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω. Αντίθετα, μάλιστα, προτίθενται, εφόσον δεν εξοφληθούν για τους τέσσερις τελευταίους μήνες, να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Επίσης, δεν φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν άλλη παράταση στη δημοτική αρχή, ούτε να «διαπραγματευτούν», καθώς, όπως υποστηρίζουν, νιώθουν ότι τους έχουν κοροϊδέψει μετά από αλλεπάλληλες υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου