Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Δεν είχα καταλάβει τίποτα

Μίλησε η σύζυγος του βομβιστή της Στοκχόλμης

Η χήρα του σουηδού καμικάζι, ιρακινής καταγωγής, που ανατινάχτηκε στις 11 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη δήλωσε πως δεν είχε προσέξει κανένα σημάδι που να την προειδοποιούσε για αυτό που θα συνέβαινε.

Η Μόνα Τουάνι ήταν παντρεμένη έξι χρόνια με τον Ταϊμούρ Αμπντουλουαχάμπ και ζούσαν με τα τρία τους παιδιά στο Λούτον. «Δεν χτύπησε κανένας κώδωνας του κινδύνου», είπε χαρακτηριστικά στην πρώτη της μεγάλη συνέντευξη σε βρετανική εφημερίδα. «Ο Ταϊμούρ ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ένας συνηθισμένος μουσουλμάνος. Ένας καλός πατέρας υπομονετικός που λάτρευε να παίζει με τα παιδιά του», τόνισε η νεαρή γυναίκα που ζει πλέον σε μυστική τοποθεσία με αστυνομική προστασία αφότου δέχτηκε απειλές για τη ζωή της. Βέβαια παραδέχεται πως ο σύζυγός της είχε προσηλωθεί περισσότερο στη θρησκεία με αποτέλεσμα να αποξενωθεί από το περιβάλλον του.

«Όλο και λιγότεροι άνθρωποι έρχονταν σπίτι. Είχε αρχίσει να περνάει πολλές ώρες στο Διαδίκτυο. Ήμουν πολύ απασχολημένη με τα παιδιά για να το προσέξω. Μόνο τώρα συνειδητοποιώ πως κάτι δεν πήγαινε καλά», εξομολογείται.

Ο Ταϊμούρ Αμπντουλουαχάμπ εκδιώχθηκε από το τοπικό τζαμί εξαιτίας των ακραίων απόψεών του, κάτι που η χήρα του τονίζει πως δεν γνώριζε. «Στον Ταϊμούρ δεν άρεσαν ορισμένες πλευρές της Αγγλίας, όπως τα ποτά και η εγκληματικότητα. Δεν του άρεσε η παρακμή της κοινωνίας εδώ, αλλά τίποτε δεν έδειχνε πως θα ανατιναχτεί», υποστηρίζει.

Σε μήνυμά του Ταϊμούρ Αμπντουλουαχάμπ προς τις σουηδικές αρχές, το οποίο έστειλε και στο κινητό τηλέφωνο της συζύγου του λίγο πριν ανατιναχτεί, ζητούσε να τον συγχωρήσουν και να πουν στα παιδιά του ότι τα αγαπούσε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου