Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Στη μνήμη του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

Tη μνήμη του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, θα τιμήσουν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, στις 18:00, ομώνυμο σχολικό συγκρότημα.

Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης στο Ν. Τεμπονέρα, έχουν ιδιαίτερη σημασία για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη δολοφονία το καθηγητή, από τον Γ. Καλαμπόκα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων όταν ομάδα της ΟΝΝΕΔ επιτέθηκε στην κατάληψη που πραγματοποιούσαν μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πατρών. Δεύτερον, γιατί για πρώτη φορά, η ευθύνη οργάνωσης των εκδηλώσεων μνήμης, μεταβιβάζεται από το Εργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ), μέλος του οποίου ήταν ο Νίκος Τεμπονέρας, στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Ως γνωστόν, στις εκδηλώσεις μνήμης στο μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα, λαμβάνει μέρος άπασα η εκπαιδευτική κοινότητα: Καθηγητές, δάσκαλοι, πανεπιστημιακοί, φοιτητές. Το παρόν δίνει επίσης, ένα ευρύτατο φάσμα πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Από χώρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Σωματεία Εργαζομένων, έως φοιτητικούς συλλόγους και οργανώσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ως είθισται, μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ακολουθεί πορεία.

Ήδη, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, με αφίσα, καλούν τον εκπαιδευτικό κόσμο να μετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης, ενώ για την διοργάνωση των εκδηλώσεων, θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου