Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Άδικα για εννιά μήνες στη φυλακή

Παρά την αποζημίωση που πήραν ο χαμένος χρόνος δεν αναπληρώνεται

Αποζημίωση σχεδόν 100.000 ευρώ επιδίκασε το Πρωτοδικείο Αθηνών σε τρεις αγρότες, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, έμειναν στη φυλακή 287 ημέρες (9 1/2 μήνες) και τελικά αθωώθηκαν ομόφωνα με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας.

Το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει στους αθωωθέντες κατηγορούμενους δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση. Και εκείνοι με τη σειρά του ασκώντας νόμιμο δικαίωμά τους προσέφυγαν στα πολιτικά πλέον δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για τους μήνες που έμειναν άδικα, όπως αποδείχθηκε και με τη δικαστική απόφαση, στη φυλακή. .................

Εκτός μάλιστα από την αποζημίωση για τις χαμένες μέρες της προσωπικής τους ελευθερίας ζήτησαν και κέρδισαν αποζημίωση για την απώλεια των εισοδημάτων τους από τις ανεκμετάλλευτες καλλιέργειές τους, αλλά και για τη διατροφή των ανήλικων παιδιών τους που άδικα στερήθηκαν τον πατέρα τους.

Το δικαστήριο μάλιστα απέρριψε τον ισχυρισμό του ελληνικού δημοσίου, που επικαλέστηκε τη δεινή οικονομική του θέση για να μην πληρώσει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις κρίνοντας ότι τα δικαιώματα των πολιτών είναι... πιο πάνω από την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου