Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ευρωζώνη: Βελτίωση της μεταποίησης τον Δεκέμβριο

Βελτίωση παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, για τέταρτο συνεχή μήνα τον Δεκέμβριο, χάρη στην αύξηση των νέων παραγγελιών και τις καλύτερες συνθήκες στην αγορά εργασίας.
Ο σχετικός δείκτης PMI της Markit αυξήθηκε στις 57,1 μονάδες, έναντι των 56,8 μονάδων που είχε αρχικά εκτιμηθεί, από 55,3 μονάδες το Νοέμβριο.
Παραμένοντας για 15ο μήνα πάνω από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, ο δείκτης του Δεκεμβρίου βρέθηκε κοντά στο υψηλό 46 μηνών στο οποίο είχε αναρριχηθεί τον Απρίλιο.
«Η Γερμανία παρέμεινε η χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις, καταγράφοντας σχεδόν ρεκόρ ανάπτυξης, ακολουθούμενη από τη Γαλλία, όπου ο δείκτης PMI υποχώρησε ελαφρώς από το υψηλό 10ετίας του Νοεμβρίου», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit Κρις Γουίλιαμσον.
«Ωστόσο, υπάρχουν και θετικά σήματα ανάκαμψης στην περιφέρεια, όπου οι εξαγωγές συνέβαλαν στην ανάπτυξη σε όλες τις περιπτώσεις, με εξαίρεση την Ελλάδα, όπου ο ρυθμός υποχώρησης τουλάχιστον επιβραδύνθηκε», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου