Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Εκατό προσωπικότητες απευθύνουν έκκληση

Για την απελευθέρωση των δύο Γερμανών δημοσιογράφων

Να απελευθερώσει τους δύο Γερμανούς δημοσιογράφους που κρατούνται από τον Οκτώβριο, όταν πήραν συνέντευξη από τον γιο της Σακινέχ Αστιανί, της 53χρονης Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού, κάλεσαν το Ιράν εκατό εξέχουσες προσωπικότητες της Γερμανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε είναι ανάμεσα στα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης που υπέγραψαν την έκκληση των 15 σελίδων, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild am Sonntag, στην οποία εργάζονται οι δύο δημοσιογράφοι.........

«Οι δύο δημοσιογράφοι πρέπει να αφεθούν το συντομότερο δυνατόν ελεύθεροι και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», επισημαίνει ο υπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το 2011 θα συνεχίσει να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για να πετύχει την απελευθέρωσή τους.

Τις φωνές τους ενώνουν με τον Βεστερβέλε και οι υπουργοί Αμυνας, Οικονομικών και Εργασίας της Γερμανίας.

Την έκκληση προς την Τεχεράνη υπογράφουν επίσης η βραβευμένη το 2009 με Νόμπελ Λογοτεχνίας Χέρτα Μύλερ, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο ποδοσφαιριστής Φίλιπ Λαμ, ο Μπόρις Μπέκερ, ο εκδότης Χιούμπερ Μπούρντα, αλλά και οι πρόεδροι της Deutsche Bank, της Daimler και της Deutsche Telekom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου