Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ο Παπανδρέου βλέπει τους ευρωβουλευτές του για το 1 εκ. υπογραφών!

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η κυβέρνηση την εκστρατεία συγκέντρωσης 1.000.000 υπογραφών για την κατάθεση νομοθετικής πρότασης για την έκδοση ευρωομολόγου.

Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με βουλευτές και ευρωβουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή για τη συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών από Ευρωπαίους πολίτες για την έκδοση ευρωομολόγου.

Η Συνθήκη της Λισαβόνας προβλέπει ότι, εάν ένα εκατομμύριο πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέσουν ένα ζήτημα, η Κομισιόν οφείλει να υποβάλει νομοθετική πρόταση επ’ αυτού. Εφόσον η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για το ευρωομόλογο ευοδωθεί, αφενός η Κομισιόν θα υποχρεωθεί να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την έκδοσή του, αφετέρου θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τη μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος στην ΕΕ.

Ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση του άρθρου 8 της Συνθήκης της Λισαβόνας μετά την Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, όπου η έκδοση ευρωομολόγου συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση από την πλευρά της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου