Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Τα πρώτα σύννεφα στο όμιλο Κυριακίδη

Η απόφαση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου να προχωρήσει στην αναστολή έκδοσης της Κυριακάτικης εφημερίδας «Veto», στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει μια (πρώτη) φημολογία αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη στα Media. Ως γνωστόν ο ισχυρός άνδρας της ΝΕΠ, είχε εισέλθει πριν από έξι μήνες στην εταιρεία που εξέδιδε την εφημερίδα Veto, αποκτώντας το 49% των μετοχών. Η δημοσιοποίηση της απόφασης Τριανταφυλλόπουλου, αυτομάτως, τροφοδότησε σενάρια, που σχετίζονταν με τον group Κυριακίδη. Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και να δούμε προσεκτικά τι προκύπτει από τις πληροφορίες που υπάρχουν στο παρασκήνιο.

Τα μαγαζιά ...............

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει κινητικότητα στο εσωτερικό του ομίλου Κυριακίδη. Η αρχή έγινε μετά την απόφαση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, να διαχωρίσει την θέση του, από την δραστηριότητα που ανέπτυσσε ο πρώην συνεταίρος του, στον χώρο των media. Η απόφαση του πρώην αφεντικού της Alapis, συνέπεσε χρονικά με την δημιουργία της ΝΕΠ, εταιρείας που φιλοξενούσε όλα τα Μέσα του ομίλου Κυριακίδη. Ο επιχειρηματίας μέσω της ΝΕΠ Εκδόσεις έχει το 12,53% του Πήγασου, το 9,62% της Χ.Κ. Τεγόπουλος, τις εφημερίδες «Athens News», «Espresso», «City Press», «Veto» (49%) και περιοδικά όπως τα «Επίκαιρα». Ο γιος του, Γιώργος Κυριακίδης, ελέγχει την «Ισοτιμία», τον Flash (100%), έχει το 10% σε Σκάι 100,3 και RED 96,3, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Sport TV (100%), ΔΕΚΑ (100%) και ΣΚΑΪ TV (10%). Πριν από μήνες ο όμιλος ανακοίνωσε συνεργασία με τον κυπριακό εκδοτικό οίκο Δίας και το τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα.

Οι επαφές με Μαρινάκη
Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο (το έχουμε γράψει κατ' επανάληψη) υποστηρίζουν ότι ο Κυριακίδης, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σταδιακά σ' ένα συμμάζεμα των μαγαζιών που διαθέτει στα Media. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάτε ότι θα αποχωρήσει από Μέσα, που καταγράφουν ζημιές. Εσχάτως, έχει κυκλοφορήσει η πληροφορία που θέλει το αφεντικό της ΝΕΠ, να προβληματίζεται ακόμη και για το λειτουργικό κόστος του ραδιοφωνικού σταθμού Flash. Κάποιοι, λένε, ότι δέχεται εισηγήσεις προκειμένου να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα γενναίων περικοπών, ενώ επί τάπητος έχει πέσει και ιδέα της πώλησης του σταθμού. Κατά το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί ότι είχε γίνει μια επαφή με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος λέγεται ότι επέδειξε ενδιαφέρον τόσο για τον Flash, όσο και για το Sport Tv, που επίσης ανήκει στον Κυριακίδη. Όπως, επισημαίνουν, όσοι έχουν την ευκαιρία να συζητούν με τον επιχειρηματία, η πιθανότητες να πουλήσει τα συγκεκριμένα μαγαζιά, όπως και το «Κ-10» είναι πάρα πολλές.

Τα σχέδια
Ο βασικός στόχος του Κυριακίδη είναι να κρατήσει τις συμμετοχές του στα μεγάλα Συγκροτήματα, όπως είναι η «Ελευθεροτυπία» και ο «Πήγασος». Σε κάθε περίπτωση από την στάση που θα κρατήσει κατά την διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στον ΣΚΑΙ, θα φανεί τι προτίθεται να κάνει από δω και πέρα. Πάντως, ανεξάρτητα, από τα παραπάνω, πρέπει να σημειωθεί ότι το αφεντικό της ΝΕΠ, δείχνει διάθεση υπαναχώρησης, συνυπολογίζοντας ότι το συγκεκριμένο σπόρ, είναι πολύ ακριβό.

Οι ανακοινώσεις Τριανταφυλλόπουλου
Μόλις 14 μήνες άντεξε στο περίπτερο η εφημερίδα «Veto» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την 1η Νοεμβρίου 2009 ενώ την Πρωτοχρονιά θα κρεμάσει στο περίπτερο το τελευταίο της φύλλο. Αρχικά η εφημερίδα κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις, μια των 2 ευρώ που περιελάμβανε το -80 σελίδων- κυρίως σώμα, το -24 σελίδων- οικονομικό ένθετο VETO Financial, το ποικίλης ύλης περιοδικό VETO Mag, το -48 σελίδων- ένθετο life style με τον τίτλο Piazza (πλατεία) και μια άλλη των 4 ευρώ με προσφορές πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου