Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Κρίσιμη εβδομάδα για τους συμβασιούχους

Στα δικαστήρια η παραμονή ή απόλυση 240 εργαζομένων

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, τόσο για την κατάσταση με τα σκουπίδια στο δήμο Αθηναίων, όσο βέβαια και για το μέλλον 240 υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας, που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου έργου ή χρόνου.

Η παραμονή ή όχι των εργαζομένων στη δουλειά τους, θα κριθεί σήμερα, την Τετάρτη και την Παρασκευή στα δικαστήρια, όπου έχουν προσφύγει οι συμβασιούχοι με το σκεπτικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αρχικά, οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν δικαστικά και παρέμειναν στη δουλειά τους με προσωρινή διαταγή. .................

Η εκκρεμότητα με τους συμβασιούχους στο δήμο Αθηναίων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναστάτωση που προκλήθηκε από τα τέλη Νοεμβρίου με την αποκομιδή σκουπιδιών στην Αττική, λόγω των απεργιών που κήρυξε το σωματείο της καθαριότητας. Ταυτόχρονα δημοσιοποιήθηκε πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης βάσει του οποίου 224 υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι από την καθαριότητα σε άλλες διευθύνσεις, αλλά και υπουργικά γραφεία.

Το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο υπό τον Ν. Κακλαμάνη (με τη συμμετοχή και τριών συμβούλων Καμίνη) είχε αποφασίσει ομόφωνα να ζητήσει τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με το σκεπτικό ότι καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Ο νέος δήμαρχος μίλησε και πάλι χθες για πάγιες ανάγκες, αλλά το σημαντικότερο είναι η στάση που θα κρατήσει ο εκπρόσωπος του δήμου στις δικαστικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Εάν τα δικαστήρια, ακολουθώντας και την κυβερνητική γραμμή, δεν δώσουν νέα αναβολή για τη λήψη απόφασης και προχωρήσουν σε απόφαση απόλυσης των συμβασιούχων, αναμένεται να προκύψει νέα κρίση στο σύστημα αποκομιδής.

Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου