Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Οι επενδύσεις στο Μαυροβούνιο μιλούν ρωσικά

Στην πρώτη δεκάδα το κατατάσσουν οι Ρώσοι αγοραστές ακινήτων

Στην ένατη θέση των προτιμήσεων των Ρώσων αγοραστών ακινήτων κατατάσσεται το Μαυροβούνιο, σύμφωνα με ιστοσελίδα με θέματα ακινήτων. 

Οι Ρώσοι εξελίσσονται σε παραδοσιακούς επενδυτές ακινήτων στη χώρα ενώ στη δεκάδα συμπεριελήφθη για πρώτη φορά η Εσθονία.

Τα διαμερίσματα προς πώληση σε μεγάλες πόλεις του Μαυροβουνίου, όπως η πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα, έχουν τιμές που κυμαίνονται από 1.400 έως 3.000 ευρώ/ανά τετραγωνικό μέτρο κατά μέσο όρο ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο διαμορφώνεται σε 5.000 ευρώ.................
Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ρώσων αγοραστών ακινήτων κατατάσσεται η Βουλγαρία, η οποία παρά τη μικρή μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για αγορά ακινήτων.

Χώρες που προσφέρουν ακίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως το Μαυροβούνιο, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Κροατία, δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων των Ρώσων αγοραστών (με βάση τα στοιχεία του Νοεμβρίου 2010).

Το ενδιαφέρον για ευρωπαϊκές χώρες που προσφέρουν χαμηλές τιμές για απόκτηση κατοικίας παραμένει αμείωτο, ιδίως για την Τσεχία, όπου καταγράφηκε για τρίτο συνεχή μήνα, αύξηση του ενδιαφέροντος των αγοραστών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου