Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Η νεαρότερη αστρονόμος όλων των εποχών

ΔΕΙΤΕ: Μια 10χρονη από τον Καναδά ανακάλυψε ένα σουπερνόβα

Μία 10χρονη ερασιτέχνης αστρονόμος από τον Καναδά, που από μικρή ηλίκία ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της, ανακάλυψε έναν υπερκαινοφανή αστέρα (σουπερνόβα) κι έτσι έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία άνθρωπος που έχει κάνει μία τέτοια ανακάλυψη. Η ανακοίνωση έγινε από τη Βασιλική Εταιρεία Αστρονομίας του Καναδά.

Η Κάθριν Ορόρα Γκρέι, που ζει στην πόλη Φρέντερικτον στην επαρχία Νέο Μπρούνσγουικ, στον ανατολικό Καναδά, εντόπισε το σούπερνόβα καθώς εξέταζε στην οθόνη του υπολογιστή της, μαζί με τον πατέρα της, τις εικόνες μακρινών γαλαξίων που είχαν καταγράψει με τη βοήθεια τηλεσκοπίου.............................
newsbeast


 

Η Γκρέι ανακοίνωσε την ανακάλυψη μίας σουπερνόβα μεγέθους 17 στον γαλαξία UGC 3378, 240 εκατ. έτη φωτός μακριά από τη Γη στον αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης, όπως επισημαίνει η εταιρεία.


Η ανακάλυψη της μικρής Καναδής επιβεβαιώθηκε από δύο ακόμη ερασιτέχνες αστρονόμους: τον αμερικανό Μπράιαν Τίμαν και τον καναδό Τζακ Νιούτον, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε και το κεντρικό γραφείο της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης το οποίο κατέγραψε το σουπερνόβα με την ονομασία «σουπερνόβα 2010t».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου