Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

«Ανεπιθύμητο Πρωτοχρονιάτικο δώρο» το τείχος στον Έβρο

Κάθετα αντίθετοι οι Οικολόγοι Πράσινοι

«Δεν χρειαζόμαστε ελληνικό τείχος του αίσχους» τιτλοφορούν την ανακοίνωσή τους σχετικά με τις εξαγγελίες περί κατασκευής τείχους στον Έβρο, χαρακτηρίζοντας «ανεπιθύμητο πρωτοχρονιάτικο δώρο» τις εξαγγελίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τις διακηρύξεις του ότι θα παραμείνουν «μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου. Κανείς άλλος» 

Πρακτικά, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, το υπουργείο του κ.Παπουτσή δεν αναγνωρίζει καθεστώς προστασίας σχεδόν σε κανένα, καθώς το 2ο τρίμηνο του 2010 η Ελλάδα έκανε δεκτές μόλις 20 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο σε σύνολο 1145, ποσοστό 1.7% έναντι 25% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Στην ανακοίνωσή τους δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στο σχέδιο για το τείχος, καθώς:
Δεν θα αποτρέψει την είσοδο των μεταναστών, που αναγκάζονται να καταφεύγουν στην Ευρώπη από αδυναμία να επιβιώσουν στις χώρες προέλευσής τους.

Δεν έχουν συνυπολογιστεί οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατάτμησης του ενιαίου ευαίσθητου οικοσυστήματος του Έβρου, με δεδομένο, μάλιστα, ότι το σχέδιο αφορά διαδρόμους διέλευσης της πανίδας της περιοχής.

Ουσιαστικό όφελος θα έχουν μόνο τα κυκλώματα δουλεμπορίας που χρησιμοποιούν θαλάσσιες διαδρομές, οι οποίες έχουν μέχρι σήμερα στοιχίσει τις ζωές σε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που πνίγηκαν στην Μεσόγειο την τελευταία εικοσαετία, καθώς και οι κατασκευαστικές εταιρίες που θα αναλάβουν τις σχετικές εργολαβίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου