Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Δοξάζουν στο Facebook τον εκτελεστή του κυβερνήτη

2.000 άτομα έγιναν μέλη του γκρουπ σε λίγες ώρες

Σε γκρουπ στο Facebook που τιμούσε τον εκτελεστή του Σαλμάν Ταζίρ, και δημιουργήθηκε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, έγιναν μέλη περισσότεροι από 2.000 χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Το γκρουπ διαγράφηκε λίγο μετά την εμφάνισή του, ωστόσο πολλοί Πακιστανοί συνεχίζουν να δημοσιεύουν διάφορα σχόλια στις προσωπικές τους σελίδες, όπως «Σε χαιρετίζουμε Μουμτάζ Κάντρι» και «Με τη βοήθεια του Θεού δεν ζει πια». 

Ο κυβερνήτης του Πουντζάμπ Σαλμάν Ταζίρ, ένας από τους πλέουν φιλελεύθερους πολιτικούς του Πακιστάν, «πλήρωσε» με σφαίρες την εναντίωσή του στο νόμο περί βλασφημίας.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας στα ουρντού, η Jang, που θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει μέρος της αντιπολίτευσης, γράφει στην πρώτη της σελίδα ότι «δεν πρέπει να υπάρξει ούτε κηδεία για τον Σαλμάν Ταζίρ, ούτε καταδίκη για τον θάνατό του».
«Ένας υποστηρικτής της βλασφημίας είναι επίσης βλάσφημος», γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη στην υποστήριξη που είχε εκφράσει ο Ταζίρ στην καταδικασμένη σε θάνατο για βλασφημία χριστιανή μητέρα τεσσάρων παιδιών Αζια Μπίμπι.

Ορισμένοι χρήστες του Facebook καταγγέλλουν το έγκλημα σε μία σελίδα με τίτλο: «Μισώ τον Μαλίκ Μουμτάζ Χουσάιν Κάντρι», η οποία συγκεντρώνει τις υπογραφές μόνο 70 χρηστών που ανησυχούν για τη διάβρωση της πακιστανικής κοινωνίας από τον ισλαμικό εξτρεμισμό. «Θλιβερή ημέρα για την ανεκτικότητα» στη χώρα, χαρακτηρίζει τη χθεσινή ημέρα ένας χρήστης που τιμά τον Σαλμάν Ταζίρ για το θάρρος του στην καταγγελία του νόμου περί βλασφημίας.
«Είναι θλιβερό! Τρέμω στην εικόνα της κοινωνίας προς την οποία κατευθυνόμαστε και στην οποία θα ζήσουν τα παιδιά μας», γράφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου