Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Προτείνουν περιφρούρηση των εκκλησιών Κοπτών

Φοβούνται ότι αποτελούν τους επόμενους στόχους

Μουσουλμανικές οργανώσεις στην Ολλανδία προτείνουν την περιφρούρηση των εκκλησιών της κοπτικής κοινότητας στη χώρα αυτή, έπειτα από την πολυαίμακτη επίθεση κατά κοπτικής εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς.

«Το Ολλανδικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο των Μαροκινών Τεμενών και η Ομοσπονδία των Ισλαμικών Οργανώσεων προφέρουν την προστασία τους» στις τρεις από τις επτά κοπτικές εκκλησίες στην Ολλανδία, αναφέρουν σε κοινό ανακοινωθέν τους οι οργανώσεις αυτές..................
Στο κείμενο, οι μουσουλμάνοι προτείνουν να περιφρουρούν τις εκκλησίες από την απειλή της Αλ Κάιντα, την οποία καταδικάζουν. «Οι Κόπτες χριστιανοί, εμείς οι ίδιοι και όλοι οι Ολλανδοί, έχουμε τον ίδιο εχθρό: την τρομοκρατία» υποστηρίζουν.

Οι τρεις εκκλησίες, στο Άμστερνταμ, στο Αϊντχόφεν και στην Ουτρέχτη, περιλαμβάνονται σε κατάλογο με δυνητικούς στόχους κοπτικών λατρευτικών σημείων, ο οποίος αναρτήθηκε σε ιστότοπο που φιλοξενεί την πλειονότητα των ανακοινώσεων της Αλ Κάιντα, τονίζει ο πάστορας Αρσένιους Ελ Μπαραμούσι, της εκκλησίας του Άμστερνταμ.

Ο ίδιος θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τις μουσουλμανικές οργανώσεις και δήλωσε: «Θα δεχθώ την πρότασή τους, η οποία με χαροποιεί ιδιαίτερα». Ο ίδιος τόνισε πως οι εθελοντές μουσουλμάνοι θα προστεθούν στους 12 Κόπτες, οι οποίοι φρουρούν ήδη την εκκλησία του.

Οι εθελοντές τούτοι θα στέκονται στην είσοδο της εκκλησίας και θα παρακολουθούν όσους εισέρχονται στο κτήριο και θα βοηθούν τον κόσμο να βρίσκει θέση, εξήγησε ο ιερωμένος, σύμφωνα με τον οποίο η κοπτική κοινότητα στην Ολλανδία αριθμεί 6.000 πιστούς.

Επίσης, έχει έλθει σε επαφές με την αστυνομία, η οποία «ετοιμάζεται να λάβει ειδικά μέτρα», ιδιαίτερα για τον εορτασμό των Χριστουγέννων (σύμφωνα με το παλαιό ορθόδοξο ημερολόγιο), τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Η αστυνομία του Άμστερνταμ αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.

Από την πλευρά της η αστυνομία της Ουτρέχτης έχει θέσει σε εφαρμογή «αυξημένους ελέγχους κι επιτήρηση» στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας στην πόλη, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου