Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πυρκαγιά σε καταφύγιο μεταναστών

Ευτυχώς δεν τέθηκε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή

Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων στο Βόλο. Για πολλοστή φορά κάτοικοι της περιοχής είδαν φλόγες να ξεπηδάνε από το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της πρώην Οινοπνευματικής.

Χώροι του παλιού εργοστασίου έχουν μετατραπεί σε στέγη βούλγαρων μεταναστών. Σε ένα από τα «δωμάτια» που λειτουργούν ως πρόχειρα καταλύματα αστέγων πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα. Η φωτιά τρομοκράτησε τους κατοίκους γειτονικών σπιτιών, αλλά κάθε κίνδυνος επέκτασης αποσοβήθηκε από την έγκαιρη άφιξη πυροσβεστικών δυνάμεων, όπως δημοσιεύει οΤαχυδρόμος.

Τρία πυροσβεστικά οχήματα, δύο από το Βόλο και ένα από την Πυροσβεστική, έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς. Οι πυροσβέστες κύκλωσαν τη φωτιά και δεν επέτρεψαν να λάβει διαστάσεις. Οι φλόγες πρόλαβαν να καταστρέψουν μέρος της σκεπής του κτηρίου, η οποία κατέρρευσε. Ευτυχώς δεν τέθηκε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.
Κατά την άφιξη των πυροσβεστικών δυνάμεων κανείς από τους άστεγους μετανάστες δεν βρίσκονταν στο σημείο. Ίσως να εγκατέλειψαν το κτήριο με την έναρξη της πυρκαγιάς.

Για τρεις τουλάχιστον ώρες τα πυροσβεστικά οχήματα παρέμειναν στο σημείο, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε η έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς. Δεν αποκλείεται μετανάστες να άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν και να ξέφυγε από τον έλεγχό τους.

Την παρουσία τους μαρτυρούσαν τα ριγμένα στο έδαφος στρώματα, πεταμένος ρουχισμός και υπολείμματα τροφίμων που βρέθηκαν στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου