Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

H Google Editions ετοιμάζει 500.000 βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή

Το Google Editions, είναι το νέο δημιούργημα της εταιρείας με το οποίο σε αρχικό στάδιο θα διαθέτει πάνω από 500.000 βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, ξεκινώντας άμεσο ανταγωνισμό στην Amazon αλλά και την Apple

Θα εγκαινιαστεί τέλη Ιουνίου ή μέσα στον Ιούλιο και οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν e-books και να τα διαβάσουν σε οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί να διαθέτει web browser

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση στα πλαίσια εκδήλωσης βιβλίου στη Νέα Υόρκη. Οι χρήστες της υπηρεσίας θα αγοράζουν ηλεκτρονικά αντίγραφα βιβλίων μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη μηχανή αναζήτησης της Google. Επίσης, η Google δε θα θέσει κανένα περιορισμό σε τρίτους στο να διαθέτουν τα προϊόντα του Google Editions προς πώληση στις σελίδες τους.

Για "μια διαφορετική προσέγγιση" έκανε λόγο εκπρόσωπος της Google, σύμφωνα με το BBC, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να διαβάζουν τα ηλεκτρονικά βιβλία τους από οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο διαδίκτυο, από ένα κινητό τηλέφωνο μέχρι ένα φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή.

Μέχρι σήμερα η Google έχει ψηφιοποιήσει πάνω από 12 εκατ. βιβλία, διαθέτοντας έτσι μεγαλύτερη ποικιλία τόσο έναντι της Amazon όσο και της.

Η Google διαβεβαίωσε ότι η υλοποίηση του Google Editions δεν θα επηρεαστεί καθόλου από τη νομική διαμάχη, στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρία με αφορμή την ψηφιοποίηση εκατομμυρίων εκτός κυκλοφορίας βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου